Vajíčková pomazánka s řepou
Recept ještě nebyl hodnocenOloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.Vše promícháme, je-li…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř.Vše promícháme, je-li…
Uvaříme červenou řepu.Uvařenou nebo i čerstvou červenou řepu a v horké vodě spařený celer nastrouháme najemno.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, smícháme s lučinou a…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozřízneme je napůl a rozdělíme na žloutky a bílky.Žloutky utřeme se solí, pepřem, Lučinou a tresčími játry (slijeme z nich…
Pstruhy očistíme, opláchneme, osušíme, nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, nasekaný česnek smícháme s nasekaným koprem, lučinou, touto směsí naplníme pstruhy, pstruhy…
Lučinu utřeme s vanilkovým cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku. Do hlubokého talíře nalijeme kávu a rum a namáčíme sušenky, které pokládáme ve tvaru: 4x5 ks, potřít 1/3…
Koupíme 2 stejné bochníky chleba. Nožem zařízneme zhruba ve 2/3 chleba, odspodu necháme cca 5 cm okraj. Chleba vydlabeme a pomažeme vnitřek lučinou nebo jakoukoliv…
Palacinky a šunky rozložíme na dosku.Lučinu premiešame s nasekanou pažitkou a potrieme ňou šunku a stredy palaciniek.Šunku 2x preložíme a položíme do stredu palacinky.…
Připravíme mísu, do které dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme všechny tuňáky, které jsme předem slili. Dále přidáme měkký tvaroh, lučinu, hořčici,…
Vyloupneme avokádo a dáme ho do misky spolu s tvarohem a lučinou, přidáme na drobno pokrájený nebo prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku i s natí (část naťe…
Zapneme troubu na nejvyšší stupeň. Plech vyložíme pečicím papírem.Ručním elektrickým šlehačem na stupeň č. 4 ušleháme bílky společně s vodou a solí do takové hustoty, že…
Očištěné ředkvičky nahrubo nastrouháme. Máslo vyšleháme s Lučinou a tvarohem. Uzený sýr také nastrouháme a vše smícháme dohromady. Bylinky nasekáme na jemno, přidáme do…
Plátky anglické slaniny postupně na suché pánvi opečeme a odložíme na papírový ubrousek. Na zbytku tuku usmažíme vajíčka a necháme vychladnout.V misce vidličkou smícháme…
Nejdříve vyšleháme máslo s lučinou do pěny. Přidáme smetanu, hořčici a nakrájené ančovičky.Ručně vmícháme drobně nakrájené vejce a šalotku. Pomazánku dochutíme solí,…
Medvědí česnek rozmixujeme spolu s olejem tyčovým mixérem na hrubší pesto, smícháme s lučinou, dochutíme solí a pepřem.Podáváme nejlépe na čerstvém chlebu.
Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě…
Sladké cukroví je standard. Buďte originální a vsaďte na pohoštění slaným cukrovím, které můžete mít připravené po ruce. Před servírováním slepujeme pomazánkou, třeba z…
Slaninu nakrájenou na kostičky rozpečeme a osmahneme na ní nakrájený pórek, podusíme. Pak vmícháme vejce, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Vychladlé vyšleháme s…
Tyčinky osmahneme na másle a potom nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme na jemno a přidáme další suroviny a zamícháme, popř. dochutíme solí či citronovou šťávou.
Všechny ingredience smícháme dohromady, můžeme nechat chvíli v chladu odležet. Podávala jsem s topinkami, posypané pažitkou a zeleninovou přílohou.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, potom přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a ušlehaný sníh. Pečeme 20 min…
Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou. Zeleninu lehce restujte na…
Vejce uvaříme 8 minut, zchladíme a oloupeme.Uvařená vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle.Přidáme najemno nakrájený pórek, sůl, pepř, Lučinu, hořčici a…
Silvestrovské jednohubky vytvoříte za pár minut jen ze základních ingrediencí, které máte většinou doma. Tato nejjednodušší česneková pomazánka je vždy nejžádanější a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tipy na vánoční dárky pro pivaře: Pořiďte tomu svému domácí minipivovar nebo basu speciálů
Jídelní rozmary slavných: Herec Harrison Ford přestal jíst maso, ale miluje jednoduše upraveného lososa s chřestem
MasterChef Česko: Skromné vaření se zeleninou. Ušetříte a ještě si pochutnáte!