Grilované makrely
Recept ještě nebyl hodnocenLéto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 660 kJ / 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9,30 g |
– nasycené | 2,40 g |
– nenasycené | 6,90 g |
–– mononenasycené | 5,50 g |
–– polynenasycené | 1,40 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Makrely sice nejčastěji konzumujeme jako součást pomazánky, ale i pečené jsou jednoduše úžasné. A nejlíp, když je připravujete venku. Máme pro vás recept na makrely…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso. Maso z makrely je krásně šťavnaté a skvěle se hodí ke grilování. Makrely postačí pouze naplnit kořenící…
Pokud se chcete cítit jako na dovolené u moře, připravte si rybu na grilu, třeba s lehkým zeleninovým salátkem. Maso z makrely je navíc tučnější, takže nebude suché, ale…
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela,…
Makrely dokonale očistíme pod tekoucí vodou a břišní dutinu zbavíme všech případných zbytků. Dokonale očištěné makrely osolíme, opepříme a vytřeme směsí nasekané…
Koření smícháme se solí, makrely posypeme směsí a ve vnitřku, klademe do kastrolu/pekáče pěkně vedle sebe, pocákáme olejem, přikryjeme a dáme do lednice. V lednici je…
Makrela obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, proto by na našich stolech neměla chybět. Upečeme ji v pečence na cibulovém lůžku a k ochucení použijeme sušený česnek a…
Makrely omyjeme, osolíme, potřeme marinádou z česneku, oleje, šťávy z citronu a bylinek. Vložíme na plech potřený máslem a pečeme dozlatova cca 25-30 minut.Podléváme…
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství…
Makrely rozmrazíme, zbavíme hlavy, ocasu a rozkrojíme podél páteře na polovinu. Páteř opatrně vyřízneme, makrelu očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou do sucha osušíme.…
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních
Ve zdravém a vyváženém jídelníčku nesmí chybět ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z makrely je tučnější a obsahuje hodně bílkovin. Makrela…
Maso opatrně obereme, může zůstat ve větších kouscích - mícháním salátu se rozpadnou. Přidáme zeleninu, hrášek, kdo chce, může i krájenou cibuli a vmícháme majonézu. …
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Makrelu rozřízneme, vykucháme, omyjeme, usušíme.Do změklého másla přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření, nasekané bylinky (lepší jsou čerstvé, ale možno použít i…
Vykuchané makrely umyjeme a osušíme. Do každé ryby vetřeme trochu libečku, dáme snítku tymiánu a půl kolečka citronu.Trošku oleje smícháme s paprikou a ryby potřeme.…
Z makrely uděláme filety a pokusíme se zbavit všech kostí. Nasolíme, opepříme, dáme do parního hrnce, přidáme 1 větvičku rozmarýnu a necháme dělat na páře 15 - 20 minut…
Rybku jsem si očistila, uřízla jí hlavu, ocasní ploutev a rozřízla jí břicho po celé délce abych z toho měla jakoby filet. Rybku jsem osolila, okořenila rozmačkaným…
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je…
Do mísy dáme nejprve všechny tekuté přísady a pořádně rozmícháme, přidáme česnek a bylinky. Ryby dáme na plech, pořádně je potřeme směsí, nacpeme i do bříška a necháme v…
Rybu rozpůlíme, omyjeme a dobře osušíme do papírové utěrky. Všechny bylinky dobře opláchneme a nakrájíme na droboučko, smícháme s olejem a rozetřeným česnekem.Rybu…
Do pekáče dáme vodu, olej a položíme makrely. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku. Střídavě prokládáme zeleninou, na kterou položíme kousky másla. Přikryjeme…
Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.…