Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrely pečené na soli

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 4. 2018 16:19

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Po upečení může mít ryba zespodu přilepenou solnou krustu. Tu lehce odloupneme. Ryby nejsou vůbec přesolené, možná je příště malinko dovnitř osolím. Ale jsou velice šťavnaté a dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

magdalenka

8. 5. 2021 21:51

Tonja: komentáre pod receptom majú byť o recepte. Sem tam to je aj "mimo mísu", ale je to ľudské. Aj pochválenie fotky a pod. Môžete založiť nové vlákno v diskusii, nie pod niektorým z receptov - ohľadom komentárov, ktoré sa vám nepáčia. Prečo tu pod pekným receptom? Pouvažujte, prosím.

mika59

8. 5. 2021 21:44

Tonja: A mně zase příjde, promniňte, že ti co nic nepřidali, nebo neukázali jsou nejchytřejší. Nejen tady. Nezlobte se, ale vy kritikou nešetříte, není třeba pochvaly, ale zase, když se mi to nelíbí, nemusím vše komentovat a kritizovat. Jsme přece každý jiný a jsme na webu neprofesiolnálních kuchařů a každý, kdo chce, si může najít to své...omlouvám se..

Tonja

8. 5. 2021 21:02

Taky si trochu "přihřeju polívčičku". Velice často (až příliš často) se setkávám v komentářích s poznámkami typu "to vypadá dobře, tak posílám bodíka" nebo "nádherné foto, posílám bod" a podobně. Já neznám přesně pravidla, za kterých Topky vznikaly, ale myslím si, že bychom se měli k receptu (co se jeho hodnocení týče) vyjádřit až tehdy, kdy jsme podle něj jídlo uvařili.

mika59

15. 4. 2018 14:40

Ivace64: :-K:-)

Ivace64

15. 4. 2018 11:48

mika59: jj, v tom je rozdíl - ano, zkoušela jsem to, ale vrátila jsem se radši- k vyzkoušené klasice:-K:-*

casino

14. 4. 2018 23:30

hosta:
Jj, BYL to hit:-)
V době kdy byla sůl "za kačku" jsem zkusil i pečení v solné krustě...
Obojí bylo na pohled efektní, ale obojí bylo pouhé plýtvání solí ;-(
***
"...položíme ryby zešikma hřbetem dolů...":yes:
No, to je patrně jediné co stojí za zapamatování si:-)

mika59

14. 4. 2018 22:42

Ivace64: No myslím si, že právě ta sůl je v tom rozdílná a důležitá...;-)

Ivace64

14. 4. 2018 21:10

srettka: to máš pravdu:-K

Ivace64

14. 4. 2018 20:22

mám tady tento podobný recept, bez té soli, s česnekem, ale jsou moc dobré)
https://www.toprecepty.cz/recept/54035-pecene-makr...

Dajda

12. 4. 2018 14:06

Jana Dorazinová-Remková: Hmmmm ......

JanaDorazinova

12. 4. 2018 08:49

Dajda: Já ale nepalcuji, nebo nehodnotím recept nikdy bez toho, abych si ho přečetla. Recepty které mi nic neříkají přecházím mlčením. Co se nelíbí mi, může se líbit jiným. Negativní hodnocení jen vyvolává další a další plamenné komentáře, které k ničemu nejsou. Já netvrdím, že jsem nikdy nic nekritizovala, ale snažím se, aby kritiky z mého "pera" bylo co nejméně. Kdysi jsme si tady povídali a smáli se i pod receptem a nikomu hlavně zbytečně neubližovali. Dnes si recept "někteří" přečteme a buď dáme bod, nebo palec nahoru a jdeme od toho dál. I to o něčem vypovídá..

Dajda

12. 4. 2018 08:08

Jana Dorazinová-Remková: Tak s tím opravdu nesouhlasím. Je přece naprosto normální, že se někomu recept líbí a někomu zase ne. Protože někdo napíše negativní hodnocení nebo odporuje komentáři, s jehož obsahem nesouhlasí jako já s tímhle Vaším, nemusím být ještě blb:-! Jako byste právě Vy nikdy nic takového z pera nevypustila! Alespoň umí napsat souvislou větu a ne sem jenom mrskat palce!

Ostatně copak Vám nedochází, že to Vaše palcování je průhledné jak voda z horského potůčku? Nejde přece o to, jak se komu který recept líbí, ale především, kdo s kým mluví. :-O Brácha na bráchu, kámoška na kámošku ........ zkrátka se nám tu vytváří takové palcovací komando. Ať sem přidá přispěvatelka A cokoliv, i kdyby to byl recept na chleba s máslem, přispěvatelka B a C okamžitě zareagují lesem palců, snad dříve, než si recept vůbec stačí přečíst, natož ho uvařit! Potom zase něco přidá děvče B, a tak to jde stále dokola. Člověk je pak rád, že si občas přečte nějakou casinovu poznámku, i když je třebas peprná. ;-)

JanaDorazinova

11. 4. 2018 23:50

casino: ty aby ses neozval :-D

hosta

11. 4. 2018 22:55

Rybu na soli jsem pravda nedělala, kuře často - jeden čas to byl "hit" - ta sůl nemá vůbec žádnou jinou funkci, než že izoluje tak, že se maso nepřipálí na plechu či papíru, je trochu jako grilované stejně, jako když se peče na roštu

casino

11. 4. 2018 22:06

Jj, pečení na soli je kuchařská mantra, ale avšak nezkoušel někdo posoudit rozdíl v chuti na stejném plechu pečené rybky na soli, vedle ryby podložené roštem (kovovým, bambusovým, dřevěným), PNP, alobalem?
***
ad. palcování níže:
No, třeba to nějak souvisí s těmi onými komentáři, že :-8
***
Jana Dorazinová-Remková:
Forrest Gump (paní Gumpová): "Pro hlupáka každý hloupý"

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená makrela makrela recept příprava makrély recepty makrely pečené v troubě pecene makrely makrela recepty pečená makrela recepty ryba pečená v soli makrely makrely pečené v troubě jak uvarit makrelu pečene makrela ryba v soli makrely solne krustě makrely pečené jak se peče makrela makrela pečená v troubě pečené makrély v troubě recept na makrely recept na makrely pečené v troubě

Suroviny: makrela, sůl, tymián, citron, libeček sušený, olej, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Makrely pečené na soli

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MlgA