Makrela v alobalu

tajja Kuchař: tajja

Doba přípravy: 20min 3 porce Ryby 1 názor

Suroviny

3 makrely
půlka kostky másla
3 stroužky česneku
oregano
majoránka (petržel, kopr) záleží na chuti
grilovací kořeni
0,5 citronu
alobal
provázek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu rozřízneme, vykucháme, omyjeme, usušíme.

  2. Do změklého másla přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření bylinky- lepší čerstvé, jdou i sušené. Nastrouháme kůru z půlky citronu, opepříme, osolíme. Máslo poctivě promělníme.

  3. Makrely osolíme vevnitř i povrchu a dovnitř naládujeme pastu z domácího bylinkového másla.

  4. Makrelu položíme na alobal s kolečkem citronu a společně zabalíme pevně do alobalu, převážeme provázkem, aby se makrela dělala ve vlastní šťávě s máslem a kořením, dáváme do předehřáté trouby asi na 200°C tak na 30 minut.

Poznámka

Jde použít i jiny druh ryby, ale musí se potom upravit doba v troubě podle velikosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makrela v alobalu

  • Eliza Eliza

    Bylo to velmi dobré. :-p Děkuju za recept formou obrázků:-).

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená makrela v alobalu makrela grilovaná v troubě makrela v troubě jak upravit makrelu makrela.grilovaná v troubě recept makrela pečená na česneku makrela na grilu v alobalu makrela na gril v alobalu pečená makrela na másle makrela na másle makrela pečená v alobalu makrela recept makrely v troubě recept grilovane makrely v troubě pecena makrela na grilu grilovaná makrela recept na makrelu na másle makrela na česneku jak grilovat makrely uprava makrely

Zapomněl/a jsem heslo