Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná makrela podle Kašpárka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby marinování makrel

20 min (20 min příprava, bez doby marinování makrel)

Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je krásně jemné a má delikátní chuť. Perfektně jej doplní studená remuláda, dochucená koprem a kapary.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 476 kJ /
1 548 kcal
Bílkoviny14,55 g
Tuky147,00 g
Vláknina7,42 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 8,25 g
Sůl20,57 g
Sacharidy39,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Makrely vyfiletujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ocet, hořčici, sůl a cukr pořádně prošleháme a přidáme cibuli. Vložíme filety a v krabičce s víčkem marinujeme 3-5 dnů. Krok 2: Na remuládu musí být všechny suroviny studené. Žloutky smícháme se solí, šťávou z citronu, kari a kapary. Krok 3: Vše rozmixujeme dohladka. Poté za stálého mixování pomalu přiléváme olej. Nakonec vmícháme kopr. Krok 4: Marinovanou makrelu opláchneme pod vodou a osušíme. Stáhneme tenkou kůži a nakrájíme na kousky. Podáváme s remuládou jako předkrm.

Zveřejněno 20. 8. 2024 16:30

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná makrela podle Kašpárka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklzJ

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná makrela podle Kašpárka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklzJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
makrela, cibule červená, ocet vinný bílý, hořčice dijonská, sůl, cukr krupice, žloutek, sůl, šťáva citronová, koření kari, kapary, olej řepkový, kopr

Přidat fotografie receptu