Marinovaná makrela podle Kašpárka
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je krásně jemné a má delikátní chuť. Perfektně jej doplní studená remuláda, dochucená koprem a kapary.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 476 kJ / 1 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,55 g |
Tuky | 147,00 g |
Vláknina | 7,42 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 8,25 g |
Sůl | 20,57 g |
Sacharidy | 39,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely vyfiletujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ocet, hořčici, sůl a cukr pořádně prošleháme a přidáme cibuli. Vložíme filety a v krabičce s víčkem marinujeme 3-5 dnů.
Krok 2: Na remuládu musí být všechny suroviny studené. Žloutky smícháme se solí, šťávou z citronu, kari a kapary.
Krok 3: Vše rozmixujeme dohladka. Poté za stálého mixování pomalu přiléváme olej. Nakonec vmícháme kopr.
Krok 4: Marinovanou makrelu opláchneme pod vodou a osušíme. Stáhneme tenkou kůži a nakrájíme na kousky. Podáváme s remuládou jako předkrm.
Zveřejněno 20. 8. 2024 16:30
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná makrela podle Kašpárka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklzJ
Moje poznámka
Marinovaná makrela podle Kašpárka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklzJ
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 4 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 18 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 8 minutami
Segedínský guláš
RabaRoman před 33 minutami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 34 minutami
Krémová polévka z dýně, jablek a brambor
TondaJ před 3 hodinami
Kuřecí jogurtové řízky v bramboráku
TondaJ před 3 hodinami
Krkovičkové plátky s majonézovo-kečupovou směsí
habis před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
Majopi před 4 hodinami
Dýňová polévka
Zaneta24 před 12 hodinami
Houby ve vlastní šťávě II.
-Petra- před 17 hodinami
Suroviny:
makrela,
cibule červená,
ocet vinný bílý,
hořčice dijonská,
sůl,
cukr krupice,
žloutek,
sůl,
šťáva citronová,
koření kari,
kapary,
olej řepkový,
kopr
Komentáře