Makrela pečená na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenVe zdravém a vyváženém jídelníčku nesmí chybět ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z makrely je tučnější a obsahuje hodně bílkovin. Makrela…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve zdravém a vyváženém jídelníčku nesmí chybět ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z makrely je tučnější a obsahuje hodně bílkovin. Makrela…
Do pekáče dáme vodu, olej a položíme makrely. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku. Střídavě prokládáme zeleninou, na kterou položíme kousky másla. Přikryjeme…
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer…
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a…
Z makrely uděláme filety a pokusíme se zbavit všech kostí. Nasolíme, opepříme, dáme do parního hrnce, přidáme 1 větvičku rozmarýnu a necháme dělat na páře 15 - 20 minut…
Makrelu ulovenou v obchodě už máme předpřipravenou. Je na vás, zda ji zbavíte hlavy a ocasu. Použil jsem nůž! Ryby opláchneme a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky a…
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Grilovaná makrela je jednou z nejchutnějších ryb, kterou můžeme na grilu připravit. Přirozeně tučná ryba ochotně přijme ochucení bylinkami i kořením. Grilování společně…
Do mísy dáme nejprve všechny tekuté přísady a pořádně rozmícháme, přidáme česnek a bylinky. Ryby dáme na plech, pořádně je potřeme směsí, nacpeme i do bříška a necháme v…
Rybu rozpůlíme, omyjeme a dobře osušíme do papírové utěrky. Všechny bylinky dobře opláchneme a nakrájíme na droboučko, smícháme s olejem a rozetřeným česnekem.Rybu…
Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme koření, žampiony nakrájené na menší plátky, pórek a vše jemně osmažíme. Do zapékací misky nakapeme olivový olej, vložíme okořeněné…
1-Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky.Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky…
Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme. V pánvi rozehřejeme tuk, necháme…
Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme. V pánvi rozehřejeme tuk, necháme…
Rybku jsem si očistila, uřízla jí hlavu, ocasní ploutev a rozřízla jí břicho po celé délce abych z toho měla jakoby filet. Rybku jsem osolila, okořenila rozmačkaným…
Předehřejte troubu na 180°C. Vysypte špenát, makrelu s ricottou, boloňskou omáčku s citronovou kůrou z ½ citrónu, polovinou bazalky a polovinou strouhaného parmazánu do…
Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.Snítku kopru odložíme,zbytek nasekáme nadrobno.Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené…
Ryby upravíme na delší plátky a zamotáme okurku, papriku, zelí a sepneme párátkem nebo ovážeme nití.Naskládáme do sklenice a zalijeme teplým (ne horkým) nálevem,…
Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk.Po…
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.Květák rozebereme na menší růžičky,…
Makrela patří mezi velmi oblíbené ryby, které připravujeme na grilu. Jemné maso doplníme aromatickou směsí známého sýra s česnekem, kmínem a olejem. Před grilováním je…