Smažená makrela
Recept ještě nebyl hodnocenMakrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk.Po…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso. Maso z makrely je krásně šťavnaté a skvěle se hodí ke grilování. Makrely postačí pouze naplnit kořenící…
Zauzená makrela je pochoutkou, kterou vyhledáváme na různých akcích. Doma si ji však můžeme připravit i na grilu, a to díky podrobnému návodu v tomto receptu. Chuť…
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.Květák rozebereme na menší růžičky,…
Rozmražené makrely bez hlavy okyselíme citronem a osolíme. Pak je osušíme a opékáme z obou stran na oleji.Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata,…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme koření, žampiony nakrájené na menší plátky, pórek a vše jemně osmažíme. Do zapékací misky nakapeme olivový olej, vložíme okořeněné…
1-Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky.Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky…
Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme. V pánvi rozehřejeme tuk, necháme…
Makrely si opereme. Po hřbetě nařežeme, lehce osolíme, pokapeme citronem a necháme hodinu odležet. Na náplň si dáme do misky tvaroh, nasekane bylinky, osolíme, opepříme…
Makrelu vykostíme a maso nakrájíme na sousta. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, kapii na kousky a rajčátka přepůlíme. V pánvi rozehřejeme tuk, necháme…
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a…
Rybku jsem si očistila, uřízla jí hlavu, ocasní ploutev a rozřízla jí břicho po celé délce abych z toho měla jakoby filet. Rybku jsem osolila, okořenila rozmačkaným…
Z makrely uděláme filety a pokusíme se zbavit všech kostí. Nasolíme, opepříme, dáme do parního hrnce, přidáme 1 větvičku rozmarýnu a necháme dělat na páře 15 - 20 minut…
Předehřejte troubu na 180°C. Vysypte špenát, makrelu s ricottou, boloňskou omáčku s citronovou kůrou z ½ citrónu, polovinou bazalky a polovinou strouhaného parmazánu do…
Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět. Pomeranč rozpůlíme a z poloviny…
Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.Snítku kopru odložíme,zbytek nasekáme nadrobno.Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené…
Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.…
1-Toto je len inspiracia , ze sushi( zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane , surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe…
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak…
Tento recept propojuje jemnost makrely s citrusovou svěžestí, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Pomerančová šťáva a kůra dodávají rybě nejen zjemnění, ale i…
Makrela patří mezi velmi oblíbené ryby, které připravujeme na grilu. Jemné maso doplníme aromatickou směsí známého sýra s česnekem, kmínem a olejem. Před grilováním je…