Restovaná makrelová filátka na přepuštěném másle
Recept ještě nebyl hodnocenFilátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.…
1-Toto je len inspiracia , ze sushi( zushi) nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane , surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe…
Makrelu ulovenou v obchodě už máme předpřipravenou. Je na vás, zda ji zbavíte hlavy a ocasu. Použil jsem nůž! Ryby opláchneme a osušíme. Brambory nakrájíme na měsíčky a…
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším…
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Pokud se chcete cítit jako na dovolené u moře, připravte si rybu na grilu, třeba s lehkým zeleninovým salátkem. Maso z makrely je navíc tučnější, takže nebude suché, ale…
Grilovaná makrela je jednou z nejchutnějších ryb, kterou můžeme na grilu připravit. Přirozeně tučná ryba ochotně přijme ochucení bylinkami i kořením. Grilování společně…
Makrela patří mezi dravé ryby a její maso je bohaté na bílkoviny i zdravé tuky. Připravte si skvělou večeři z filetů z makrely. Orestované kousky rybího masa doplní…
Do mísy dáme nejprve všechny tekuté přísady a pořádně rozmícháme, přidáme česnek a bylinky. Ryby dáme na plech, pořádně je potřeme směsí, nacpeme i do bříška a necháme v…
Rozmražené makrely bez hlavy okyselíme citronem a osolíme. Pak je osušíme a opékáme z obou stran na oleji.Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata,…
Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme…
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer…
Do pekáče dáme vodu, olej a položíme makrely. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku. Střídavě prokládáme zeleninou, na kterou položíme kousky másla. Přikryjeme…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme koření, žampiony nakrájené na menší plátky, pórek a vše jemně osmažíme. Do zapékací misky nakapeme olivový olej, vložíme okořeněné…
Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a…
Rybku jsem si očistila, uřízla jí hlavu, ocasní ploutev a rozřízla jí břicho po celé délce abych z toho měla jakoby filet. Rybku jsem osolila, okořenila rozmačkaným…
Z makrely uděláme filety a pokusíme se zbavit všech kostí. Nasolíme, opepříme, dáme do parního hrnce, přidáme 1 větvičku rozmarýnu a necháme dělat na páře 15 - 20 minut…
Předehřejte troubu na 180°C. Vysypte špenát, makrelu s ricottou, boloňskou omáčku s citronovou kůrou z ½ citrónu, polovinou bazalky a polovinou strouhaného parmazánu do…
Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.Snítku kopru odložíme,zbytek nasekáme nadrobno.Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené…
Ryby upravíme na delší plátky a zamotáme okurku, papriku, zelí a sepneme párátkem nebo ovážeme nití.Naskládáme do sklenice a zalijeme teplým (ne horkým) nálevem,…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.Květák rozebereme na menší růžičky,…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso. Maso z makrely je krásně šťavnaté a skvěle se hodí ke grilování. Makrely postačí pouze naplnit kořenící…
Ryby jsou zdravé a dobré. Makrela patří k tučnějším rybám a grilováním vynikne její chuť. Výborná je s dresingem, bylinkami, salátem, dobrým pečivem, nebo jen tak…