

Salát z uzené makrely
Suroviny
- makrela (díl bez kůže a kostí)
- sterilovaná zelenina bez láku (stejný díl)
- konzerva sterilovaného hrášku(může být i sterilovaná kapie)
- bílý pepř
- sůl
- plnotučná hořčice
- trocha cukru
- majonéza (poměrně hodně, na 500 g směsi zeleniny a masa jí může být i 150 g)
Postup přípravy receptu
Maso opatrně obereme, může zůstat ve větších kouscích - mícháním salátu se rozpadnou.
Přidáme zeleninu, hrášek, kdo chce, může i krájenou cibuli a vmícháme majonézu.
Opepříme, osolíme, podle chuti přisladíme, ochutíme trochou hořčice a necháme v chladnu uležet.
Salát je jemňounký, nepříliš kyselý a krásně voní. U nás patří k nejoblíbenějším.
Poznámka od kuchařky
Zeleninu jsem použila svoji, strouhanou, naloženou ve sladkokyselém nálevu.
Makrely jsme měli z domácí udírny http://www.toprecepty.cz/recept/21099-doma-uzena-m...
Z rybí kuchařky pana Miloše Štěpničky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z uzené makrely
-
nej rybí pomazánka co jsem kdy baštil.
-
mňam, neodmítla bych
-
Já jsem večeřela v 5 hodin a teď vím, že nebyl dobrý nápad jít brouzdat na internet
. Hezké to máš.
-
To bych si hned dala
Saláty a pomazánky z ryb máme rádi. Za salát a krásné fotky
+
-
Hmm, to může být dobrůtka
, zajímavé fotky
+
-
Pěkná fotka a určitě dobrá pomazánka.
-
Dala bych si, jeje,dělávám ji také a často, jenom bez hrášku, vím, že je moc dobrá a protože ji znám, tak i dávám bodíka
-
tak svoji naloženou, strouhanou zeleninu..to tu nemamo..i když tu mamo kde co jiného
tento salát se mi moc líbí, dělávám ho taky, i když jinak -
Na tomhle krásně vypadajícím salátu bych si určitě pochutnala
+6
-
Tak to bych si dala hned k večeři
-
Až mi oči přecházejí z té fotky
Saláty a pomazánky z uzené makrely máme rádi -
Hm, to joo
Jo a hezky řešené foto