Zvěřinový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenZvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 151 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Plněné bramborové knedlíky sypané cibulkou jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou je jídlo s výraznou chutí zvěřiny, kterou zjemňuje sladkokyselý dotek brusinek. Tento tradičně laděný pokrm v sobě spojuje robustní maso…
Jako první ponořte Lauben Sous Vide Stick do vodní lázně a nastavte teplotu na 63 °C a čas na 2 hodiny.Kachní prsa okořeňte dle svých zvyklostí, jen je v tuto chvíli…
Výborný moučník s ovocem a pudinkovým krémem, který potěší snad každého miovníka sladkého. Skvěle se hodí k nedělní kávě, ale pro jeho snadnou přípravu si jej můžete…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Guláš ze zvěřiny je doménou podzimu a zimy. Dostane-li se k vám kousek kančího masa, vyzkoušejte připravit poctivý kančí guláš s brusinkovou marmeládou. Vůně divokého…
Cibuli nakrájenou na jemno opékáme na sádle do hněda. Přidáme cukr, med a necháme zkaramelizovat. Zalijime vymačkanou šťávou ze zelí rozmíchanou s octem. Provaříme,…
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Vejce prošleháme metličkou s mlékem, pudinkem, skořicí, solí a cukrem. Banán nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme citronem.Rozehřejeme pánev a směs na ni nalijeme.…
Dobře vyuzené maso není třeba vařit, nakrájíme 2 plátky na osobu a prohřejeme na páře. Všechny uvedené ingredience na omáčku dáme do hlubší pánve, promícháme a na…
Vrch kaki odřízneme, vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme. Zakysanou smetanu smícháme s nakrájenou dužinou a lžící brusinkové marmelády. Směsí naplníme vydlabaný plod do 3…
Pečené hrušky s náplní z ořechů, nivy a brusinkové marmelády ozdobí váš stůl a poslouží jako vynikající předkrm, chuťovka k vínu nebo jako součást obědového salátu.…
Žloutky si vyšleháme se Salkem, vodou, citronovou šťávou a mandlovým aromem. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku…
Rozpálíme grilovací pánev nebo gril. Sýr nakrájíme na hrubší plátky. Lehce poprášíme kořením a grilujeme z obou stran. Podáváme s brusinkami na listovém salátu.
Maso omyjeme, odblaníme, vložíme vcelku do marinády z 2dcl vína, balsamica, soli, pepře a drceného jalovce a marinujeme minimálně 24hod. v lednici. Poté přendáme vše i s…
Maso lehce naklepeme a přes noc naložíme do marinády z vajec, hořčice, marmelády, utřeného česneku a soli. Poté zprudka orestujeme na pánvi, stačí, aby se maso…
Zaděláme kynuté těsto - mouku se špetkou soli smícháme s kváskem = mléko+ cukr+ droždí. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a pěkně vymícháme. Majitelé pekáren mají ušetřený…
Maso smícháme se všemi přísadami a tvoříme malé kuličky, které smažíme na oleji. Můžou se taky upéct v troubě na pečícím papíru, zakápnuté olejem.,
Čtyři plátky sýru položíme do čtverce tak, aby se trochu kraje překrývaly. Namažeme Nivou smíchanou s máslem, majolkou a pažitkou. Na to přidáme brusinky asi pásek…
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout.Vykrajujeme tvary, které pečeme ve středně vyhřáté troubě.Zpracujeme suroviny na náplň - kokos smícháme s…