Hořčicovo-brusinková krkovice

isindy Kuchařka: isindy

7 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

7 plátků krkovice
3 vejce
2 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce obyčejné hořčice
1 lžíce brusinkové marmelády
2 stroužky česneku
sůl
olej
anglická slanina
sýr s bílou plísní (použila jsem Brie)
brusinky
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a přes noc naložíme do marinády z vajec, hořčice, marmelády, utřeného česneku a soli.

  2. Poté zprudka orestujeme na pánvi, stačí, aby se maso zatáhlo.

  3. Přendáme na plech s pečicím papírem, poklademe anglickou slaninou, zakryjeme alobalem a dáme péci na 30minut (200°C). Poté odstraníme alobal a pečeme s horním ohřevem dalších 10min, 3 min. před koncem poklademe plátky sýra.

  4. Před servírováním dáme na sýr trochu brusinek.



    Podáváme s bramborami v jakékoli úpravě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hořčicovo-brusinková krkovice

  • kiki kiki(neregistrovaný)

    Teda je to moc dobré :) měla jsem strach z té marmelády, ale fakt super :yes: Budu dělávat častěji

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    sarovko, nerada bych měla na svědomí vaše rodinné Na nože :-O:-8:-D:-D, ale jsem moc ráda, žes našla odvahu a že nakonec chutnalo :-K to je vždycky ten nejmilejší backfeed :-8

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Isahu, vyzkoušeno, pochváleno :-8:yes: Tedy téměř vypukla rvačka o poslední kousky;-) Trochu jsem se obávala kombinace vejce, brusinky, hořčice, ale je to výborné:yes::yes: Děkuji a určitě budu často opakovat:-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes::yes: super :-p:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Isahu, takové podobné papáníčko taky dělávám a má to šmrnc:-p Dávám 6.boda:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivči, nádherná kombinace a fotky k tomu moc lákavé, no bodík :yes:;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jani, rozdíl je v typu masa, to ano :-), maruška ho nemarinuje, ale fáze zapečení s brie či hermelínem a potom brusinky - já tam tu podobu vidím ;-)

    jinak díky, z talířů to zmizelo závratným tempem ;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani jde o podobné ingredience a proč ne, nakonec si každý může vybrat, maris tam má něco navíc, Isi něco jiného... ;-), oba recepty jsou :-p:-p:-p, Isi - provokuj noooo:-D:-D:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ivo plus, ty máš vždycky něco moc dobrého a krásně vyfoceného:-p. Jen fakt nechápu, jak je podobná krkovice s panenkou a ikdyby mi to tady někdo dlouze vysvětloval, stejně to nepochopím. Pro mne je tady jediná podobnost. Vepřové maso.

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovice recepty něco z krkovice krkovice s brusinkami vepřová krkovice s hermelínem a slaninou vepřová líčka s brusinkami pečená krkovice s brusinkami krkovice na brusinkách vepřové maso recepty vepřová panenka recepty vepřová s brusinkami recept brusinková marmeláda veprova krkovice na brusinkach veprova krkovice s brusinkami krkovice s brusinkovou omackou krkovicka brusinky vepřové maso na brusinkách veprove recepty krkovice vepřové na brusinkách brusinková

Zapomněl/a jsem heslo