Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 553 kJ /
1 088 kcal
Bílkoviny133,58 g
Tuky38,39 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 843 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy38,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý citronem. Opékáme asi 5 minut, zasypeme moukou a zalijeme zchladlým vývarem. Necháme povařit dochutíme a po té projedeme ponorným mixérem. Nakonec přidáme smetanu už necháme jen provařit. Krok 2: Podáváme s brambory nebo knedlíkem. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou a zdobíme brusinkami. Krok 3: Ze zbylého vývaru máme výbornou polévku.

Zveřejněno 4. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N7P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9N7P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
varene veprove maso, varene vepřové maso recepty, vařené vepřové maso recept, zbylé vařené vepřové maso, maso na celeru, recepty z vareného vepřového masa, recept z vařeného vepřového masa, varene maso, vepřové maso vařené, vařené maso omáčka, vepřové maso s omáčkou, co z vařeného vepřového masa, recepty na vepřové maso s omáčkou, recepty z vepřového masa, recept na vařené vepřové maso recepty, vepřové maso recepty, recepty na vaření masa, vepřové maso s celerem, vepřové maso omáčky, varene veprove

Suroviny:
plec vepřová, mrkev, celer, petržel, cibule, koření nové koření, pepř celý, sůl, celer, cibule, máslo, mouka hladká, smetana na vaření, vývar masový, šťáva citronová, cukr, sůl, pepř bílý, sušená bazalka, marmeláda brusinková

Přidat fotografie receptu