Nekynuté bramborové vdolečky
Recept ještě nebyl hodnocenRychlé a chutné nekynuté bramborové vdolečky jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce čekat na kynutí těsta. Díky vařeným bramborám jsou krásně vláčné, jemné a hodí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlé a chutné nekynuté bramborové vdolečky jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce čekat na kynutí těsta. Díky vařeným bramborám jsou krásně vláčné, jemné a hodí…
Sváteční kakaové řezy s kávovým krémem můžete podávat při každé slavnostní příležitosti. Zákusek jako z luxusní cukrárny si můžete připravit i doma. Podle podrobně…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Nejen milovníci sladkého ocení recept na banánové lívance. Sladká snídaně v podobě lívanců vonících po banánu z ovesných vloček a kakaa, vám vykouzlí úsměv na tváři.…
Pokud se vám nechce trávit čas u plotny a smažit palačinky, s tímto receptem si práci velmi usnadníte. Stačí je promíchat všechny ingredience, těsto nalít na plech a…
Oblíbený nepečený dezert z pudinku, tvarohu a piškotů. Promazání marmeládou dodá říz, použijte tedy chuťově výraznou zavařeninu a uvidíte, že po odležení v lednici se po…
Kdo by dokázal odolat vláčnému a nadýchanému koláčku z kynutého těsta, plněnému makovou, tvarohovou či ořechovou náplní? Tyto koláčky jsou výborné nejen na svatbu, ale i…
Hruškové lívance představují skvělý způsob, jak využít sezónní ovoce v nadýchaném těstíčku. Díky hruškám jsou vláčné, jemně sladké a příjemně ovocné - ideální pro…
Vláčné a nadýchané lívance s kypřicím práškem zvládnete připravit během chvilky. Skvěle tak doplní víkendovou snídani nebo letní oslavu s přáteli. Stačí je potřít…
Voňavý makovo-jablečný dortík bez mouky provoní kuchyni sladkými jablky, mletým mákem a čokoládovou polevou. Lehký a přitom výrazný moučník, který si zamilujete na první…
Tento koláč je radost péct i jíst. Jemné kynuté těsto a tři různé náplně – tvaroh, mák a meruňky – se krásně střídají v pruzích, takže nejen skvěle chutná, ale i hezky…
Uzlíčky z listového těsta s jablečnou náplní voní strouhaným perníkem. Drobné sladké taštičky připomínají koláčky, jsou krásně křupavé a křehké. Náplň z marmelády celý…
Láká vás upéct výborný dort jen tak ke kávě, nebo někomu blízkému k narozeninám? Vyzkoušejte tento šlehačkový s broskvemi či jiným ovocem. Ozdobit jej pak můžete podle…
Ořechové řezy z lineckého těsta jsou krásně vláčné a jemné. Hodí se nejen ke kávě, ale i jako sváteční moučník, protože spojují jednoduchou přípravu a výbornou chuť.
Křehké linecké hvězdičky spojené marmeládou a bohatě posypané moučkovým cukrem nesmí na sváteční tabuli nikdy chybět. Příjemně sladké cukroví pomůže navodit tu pravou…
Linecké vánoční cukroví je jedním z nejoblíbenějších a nejtradičnějších druhů cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Linecké je navíc krásně voňavé a…
Veselé a barevné trubičky z lineckého těsta, plněné máslovým krémem, se stanou ozdobou každého svátečního stolu. Tajemství přípravy těsta spočívá v obarvení částí těsta…
Vejce rozklepneme, bílek v tomto receptu nebudeme potřebovat. V dlani zbude žloutek uzavřený ve žloutkovém vaku. Opatrně ho opláchneme od zbytku bílku vlažnou vodou,…
Viz fota -chtěla jsem vám nafotit podrobněji dotvarování,ale když jsem se do toho pustila,tak jsem se do toho zabrala,že jsem na vás zapoměla tak snad se to bude někomu…
Knedlik nakrájíme na plátky, na pánvičce osmažíme z obou stran dozlatova, namažeme marmeládou a navrch dáme šlehačku.
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu Přisypeme ořechy, kokos, vanilkový cukr, lžičku skořice, lžičku citronové šťávy a trochu vyškrábeme vanilkový lusk Nakonec…
Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme projet program Těsto. Pak vyndáme, těsto rozválíme na velikost asi 30x25cm,potřeme marmeládou a posypeme krájenými oříšky.…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (22-23 cm) vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu. Zpočátku šleháme samotné bílky. Až se…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Klasik (Základní). Péct stačí 40-45 minut, jestli je hotový, zkontrolujeme špejlí.