jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří

Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
nahoru
Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Moučníky

-

Kynuté

Počet porcí Počet porcí: 24 kousků (3 koláče)

Suroviny:

Těsto:
250 ml vlažného mléka
35 g droždí
500 g prosáté polohrubé mouky
125 g rozpuštěného másla
3 žloutky
100 g moučkového cukru
špetka soli
Náplně:
mák
tvaroh
marmeláda
Drobenka:
60 g krupicového cukru
60 g polohrubé mouky
60 g másla
Na dohotovení:
60 g másla na potření frgálů (rozpuštěného)

Postup přípravy receptu

Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.

Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka propracujeme. Pak přidáme máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 3 bochánky. Rozválíme je na kruhy silné asi 3 mm, přendáme na vymaštěný plech (pečící papír), naplníme libovolnými náplněmi a posypeme drobenkou.

Pečeme při 180°C asi 20 minut.

Po upečení potřeme okraje i střed koláče rozpuštěným máslem.

Poznámka

Recept mám z časopisu, už nevím jeho název, ale to je snad jedno, hlavně, že je dobrý a nám moc chutnal. Hned po upečení byl křehoučký. Prostě jsem nevydržela a ještě skoro teplý nakrojila. Do druhého dne možná i zvlhne a bude měkký. Pokud zbyde.

Já jsem na udělání těsta použila domácí pekárnu. Postup je ten, že nejdříve dáte tekuté suroviny a nakonec zbytek a nastavíte program těsto. Jo a ještě jsem zapomněla, přidala jsem do té marmelády kapku rumu pro chuť.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Valašský frgál, ale z podkrušnohoří"

autor: ruzena
vloženo: 09.12.2013 14:34:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl:Jsem ráda,že se ti vedou a babi měla jistě radost,jak píšešsmajliksmajlikmoc mě to těší a babi přeju k narozeninám vše nejlepší,hlavně zdravísmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: katyvypl
vloženo: 09.12.2013 11:04:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opět jsem se ráda vrátila k tomuto receptu. Babička slavila 75. narozeniny a přála si tyto frgály místo dortu. smajlik Přidávám fotky - na koláč jsem jí povidly napsala i přání. smajlik

autor: ruzena
vloženo: 31.10.2013 22:31:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

autor: ruzena
vloženo: 31.10.2013 22:31:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katyvypl:Díky za to,žes vyzkoušela....mám opravdu radostsmajliksmajliksmajlikmáš je moc hezké,ale hlavně,že chutnalysmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: katyvypl
vloženo: 31.10.2013 14:07:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za recept, dělala jsem frgále poprvé v životě a díky tomuto receptu se mi moc povedly. smajlik Přidávám fotečky. smajlik

autor: nofrona
vloženo: 26.06.2012 17:42:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgál mňám, je k nakousnutísmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 26.06.2012 12:34:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ruzena:Růžičko, moc pěkné frgály, já dělám ty plněné, mám tu recept. Frgály jsou vždycky moc dobré a každý je má rád. Máš 11.bodasmajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.06.2012 10:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgály máme moc rádi a ty tvoje, Růži, vypadají nádherně smajliksmajlik

autor: srettka
vloženo: 26.06.2012 07:27:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pekny kolacek rous upikla, pekny. kolacek jak kolo od vozu, mnam mnam. jen bych to nazvala Krušňálesmajlik. šak je z podkrusnohorismajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 26.06.2012 00:18:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženínku, moc se ti povedlsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: ruzena
vloženo: 25.06.2012 23:51:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova:Aničko na tom nic nenísmajlikpokud máš pekárnu,tak to tam frkni a jen těsto musíš vyválet a namazat náplnísmajliksmajlikna tom nemůžeš nic zkazitsmajlikneboj se toho a udělejsmajlikuvidíš,že vám bude chutnatsmajliksmajliksmajlika jinak díky,že se vám recept líbísmajliksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 23:43:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Anna Kocikova: co na tom neumíš?smajlik Já bych to podle receptu klíďo zvládlasmajlik. Růžo, už na FB mi tekly slinysmajliksmajlik

vloženo: 25.06.2012 23:11:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgále neumímsmajlika ten Tvůj vypadá Růžičko báječněsmajlik+5smajliksmajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 25.06.2012 22:47:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgálek vypadá moc dobře. Jednou jsem dělala, ale do frgálu to mělo hodně dalekosmajlik Že bych mu dala ještě šanci?smajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 25.06.2012 22:09:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

aj ja urcite vyskusam...

autor: lemarti
vloženo: 25.06.2012 22:03:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Růženko moc děkuji za receptsmajlik Na frgále je tu víc receptů,já jsem vyzkoušela dva a bohužel mě nějak neoslovilysmajlik vyzkouším tvůjsmajlik

autor: ruzena
vloženo: 25.06.2012 21:51:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagi je vynikajícísmajliksmajlikjeden celý je už pryčsmajlikjen jsem měla doma jen ostružinovou marmošku,tak jsem děla s ní a je supersmajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 25.06.2012 21:49:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Frgál beru v každé podobě smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jednoduchý frgál recept na valašský frgál z pekárny recept domací frgál recept na dobré valašský frgál recept na domácí frgál frgál pro domácí pekárnu frgály z domácí pekárny recept na pravý valašský frgál dýňová náplň na frgál frgal z pekarny domácí frgál recept drobenka na frgál domácí pokárna tvarohová nápln´´ do frgálů valašský frgál dobrý frgál recept domácí frgál frgál recept z pekárny frgal recept domaci pekarna rýbízový koláč z kynutého těsta frgál recept apetit frgál domácí pekárna frgál recept frgal kvásek recept na dobrý frgál ořechovový frgál recept ořechový frgál recept ořechový frgál recept frgál makova napln do frgalu kynuté těsto na frgál valšský frgál pekárna frgal do pekarny rýbízový frgál frgál recepty apetit jednoduchý valašský frgál frgal z domaci pekarny valašský frgál z domácí pekárny valašský frgál apetit drobenku na frgal těsto na frgál dobry frgal



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz