Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenMalé dortíčky, co potěší mlsné jazýčky. Takové najdete v tomto receptu. Korpus je osvěžen banánem a jablkem. Jednoduchý krém z jogurtu a pudinku doplní pikantní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Malé dortíčky, co potěší mlsné jazýčky. Takové najdete v tomto receptu. Korpus je osvěžen banánem a jablkem. Jednoduchý krém z jogurtu a pudinku doplní pikantní…
Na horké letní dny se hodí odlehčené moučníky plné ovoce. Jedním z nich je i tento se želatinou. Korpus je z nadýchaného piškotu, který doplní oblíbený džem a lahodný…
Tyto lahodné ovocné řezy kombinují jemný pudinkový krém s osvěžujícím višňovým želé, které korunuje vrchní část dezertu. V každém soustu se mísí sladká chuť krému s…
Přebytky letního drobného ovoce využijeme v tomto lahodném koláči. Nadýchaný a vláčný piškot potřeme tvarohovou náplní a tu posypeme borůvkami a malinami. Ovoce ještě…
Toto cukroví je skvělé, pokud nemáte moc času, nebo v kuchyni teprve začínáte. Jako základ použijete máslovou sušenku, na kterou nanesete Nutellu a marmeládu. Pak stačí…
Linecké cukroví patří mezi oblíbenou vánoční klasiku, která na našich svátečních stolech nesmí chybět. Voňavé cukroví slepujeme marmeládou nebo krémem. Aby bylo cukroví…
Pokud máte rádi linecké cukroví a punčový řez, máme pro vás dokonalé propojení. Linecké rohlíčky s punčovou nádivkou, máčené v čokoládě vám určitě zachutnají a možná je…
Linecké cukroví, které má těsto obohacené o jemně mleté oříšky je lákavá varianta na vyzkoušení třeba o letošních svátcích. Slepte upečené tvary výraznou marmeládou,…
Křehké makové hvězdičky, spojené marmeládou a ozdobené citronovou polevou a kousky kandované třešně, zajisté o Vánocích potěší všechny vaše strávníky. V ústech po nich…
Mleté ořechy jsou ideální surovinou pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li…
Chcete připravit lahodný dezert, který je jednoduchý, rychlý a zároveň skvěle chutná? Kakaové řezy slepované marmeládou jsou tou pravou volbou! Jemné kakaové těsto,…
V jedné míse promícháme sypké ingredience - mouku, cukr, špetku soli, kakao a kypřicí prášek.Banány rozmačkáme vidličkou (vůbec nevadí, když zůstanou celé malé kousky…
Pro zpříjemnění rána si můžeme k snídani vychutnat dobré lívance. Příprava nezabere moc času, navíc tyto lívance připravíme bez cukru. Díky kokosovému mléku a vanilce…
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko.…
Lehký a osvěžující dort s broskvemi, jemným krémem z mascarpone a tvarohu a ovocným želé je ideální dezert nejen na léto. Kombinuje vláčný korpus, svěží ovoce a sametový…
Dezert, nad kterým se budou rozplývat i ti, kteří sladkému příliš neholdují. Roztomilé malé koláčky s příchutí oblíbeného tiramisu jsou krásné na pohled a chutnají…
Když vás přepadne chuť na něco sladkého, ale nechce se vám zapínat troubu, tenhle recept vás zachrání. Jablkový koláč z mikrovlnky s funkcí CRISP je vláčný, voňavý a…
Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli…
Recept z instantní směsi je vhodný pro úplné začátečníky, ale stejným způsobem můžete použít svůj oblíbený recept na bábovku a pomocí pudinkového krému, ovoce a…
Žloutky a moučkový cukr smícháme dohromady, z bílků ušleháme sníh a přidáme. Takto vypracovanou hmotu rozetřeme na pečící papír (nejlépe hnědý pečící, mám zkušenost, že…
Vafle (koupíte v téměř každém supermarketu v oddělení trvanlivého baleného pečiva) dáme na 2-3 min. do topinkovače. Vyzkoušejte, jak váš topinkovač peče a jak vám to…
Polovičku těsta rozdělíme na půl a vyválíme o kousek více, než je velikost dna dortové formy(průměr 25cm). Tu lehce potřeme olejem, těsto vyložíme, aby mělo centimetrový…
Nejdříve vyšleháme tuhý sníh s přidáním špetky soli. Žloutky šleháme s cukrem tak dlouho, až máme světlou napěněnou hmotu, potom po částech zašleháváme horkou vodu a…
Máslo rozpustíme, přidáme med, cukr, mléko, vejce a sodu, na mírném plameni přivést k varu a za stálého míchání nechat hmotu zkaramelizovat (bude mírně hnědá, nesmí se…