Medová směs s adžikou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté kuřecí maso s restovanou zeleninou dostává nový rozměr díky medové směsi s kořením adžika. Sladko-pikantní chuť v kombinaci s křupavými kešu oříšky dělá z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté kuřecí maso s restovanou zeleninou dostává nový rozměr díky medové směsi s kořením adžika. Sladko-pikantní chuť v kombinaci s křupavými kešu oříšky dělá z…
Rychlá a výživná sladká varianta oblíbené obiloviny, která skvěle poslouží jako snídaně, svačina i lehký dezert. Jemně nasládlé pyré dodá pokrmu svěžest a sladkost,…
Výživná kaše plná bílkovin a komplexních sacharidů zasytí a dobře nastartuje celý den. Vločky se sušenkami, dýní a tvarohem jsou doslazeny medem. Navíc porci můžete…
Netradiční moučník v podání zavinutých koláčků ukrývá šťavnaté ovoce a vršek zdobí plátky mandlí. Voní vanilkou, medem a máslem. Pochutnejte si na nich se šálkem horké…
Tarte Tatin je klasický francouzský dezert. Jedná se vlastně o obrácený koláč a recept na něj vznikl omylem. Běžně se připravuje s jablky, ale dá se do něj využít i jiné…
Svěží nepečený dezert z jogurtu, smetany a borůvek vás překvapí snadnou přípravou a skvělou chutí. Dokonalý letní dezert, který můžete podávat vychlazený z lednice,…
Rychlá a zdravá pomazánka z mrkve a jablka má jemně nasládlou chuť, kterou podtrhuje včelí med. Na kousku celozrnného pečiva je pomazánka vhodná i jako lehká večeře nebo…
Léto je ideální období k popíjení ovocných koktejlů. Zkuste si umíchat jeden takový z Prosecca a broskví či nektarinek. Výsledek je krásně svěží a alkoholický jen tak…
Křehké koláče plné náplně, to jsou dobroty, které potěší naše chuťové pohárky. Máslové těsto je tentokrát obohaceno o výživné ovesné vločky. Jemná náplň z tvarohu a…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
Pikantní kuřecí stehna s nádechem orientu. Voní medem a šťáva hraje sladkokyselou chutí jablek ve spojení s křupavými ořechy a rozinkami. Podáváme s rýžovými nudlemi či…
Voňavá medová buchta, ve které se sladkost jablek mísí s medem, skořicí a rozinkami. Jednoduchý a vláčný moučník, který při pečení rozvoní celý dům a je ideální ke kávě…
Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme…
Dýňové lívance jsou voňavým podzimním pokušením, které spojí sladkou chuť dýně hokaido s jemným těstem. Skvělé k snídani nebo jako odpolední dezert, nejlépe podávané s…
Z jablek vykrojíme jádřince a pak je i se slupkou nakrájíme na menší kostičky. Trsy hlívy rozebereme na jednotlivé kousky.V pánvi rozpustíme máslo a hlívu i s jablky ze…
Jablka zakrytá křupavou drobenkou, vytvářejí dezert, který potěší každého milovníka sladkého. Bohatá chuť z něj činí ideální moučník pro rodinné odpoledne nebo návštěvu.
Čerstvý čajot je křupavý, jemně nasládlý a překvapivě univerzální. V tomto salátu se skvěle doplňuje se svěží rukolou a jednoduchou zálivkou. Je ideální pro ty, kteří…
Slaný koláč, který si hraje s kontrasty, dokonale ladí s náladou barevného podzimu. Základ z listového těsta poklademe plátky sladkých hrušek a hermelínu. Navrch přijde…
Barevná směs celeru, paprik a jablek tvoří osvěžující salát plný vitamínů, který díky lehce dochucené smetaně a majonéze zůstává jemný a lahodný. Skvěle poslouží jako…
Sladkost zralých jablek doplněná jemným chutí medu - to je vůně podzimu zavřená do skleničky. Tato povidla mají přirozenou chuť, nejsou přeslazená a skvěle se hodí na…
Zvěřina a houby, to je typické duo zejména pro období podzimu. Srnčí maso podusíme v troubě s kořením, portským vínem a pomerančovou šťávou. Orestované lišky pak…
K podzimním dnům patří sladké jablečné moučníky, které svou chutí příjemně pohladí na duši. Strakaté řezy, skládající se ze světlého a kakaového těsta s jablečnou náplní…
Zapomeňte na složité pečení! Tento zdravý tvarohový koláč připravíte během pár minut – základem je celozrnná houska, která nahradí klasické těsto. Výsledek je lehký,…
Mezi nejoblíbenější podzimní suroviny patří bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnících. Dýňový koláč se zakysanou smetanou vás…