Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut (bez marinování masa) 6 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 25 minut (bez marinování masa) 6 názorů

Suroviny 2-3 porce

3 kuřecí řízky
1 větší svazek ředkviček
asi 40-50 g másla
1 lžička medu
1 lžička moučkového cukru
1-2 lžíce oleje (nejlépe olivový)
1-2 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
mletý zázvor
šťávu z 1/2 citronu
Na bramborovou kaši:
500 g brambor
2 dcl mléka
2 PL másla
1 lžička nasekaných bylinek:
pažitka
bazalka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme med, sojovou omáčku, šťávu z citronu, zázvor, sůl a pepř (vše dle chuti, já třeba se sojovkou šetřím). Lehce naklepaná prsa potřeme vytvořenou marinádou a necháme v ledničce cca hodinku marinovat.

  2. Očištěné a na menší měsíčky nakrájené ředkvičky vložíme do rendlíku, v němž jsme rozpustili máslo. Ředkvičky poprášíme cukrem a za častého míchání na mírném plameni dusíme asi 10 minut.

  3. Prsa opečeme na rozpáleném oleji z obou stran cca 4-5 minut. (Jelikož je v marinádě med musíme dát pozor, aby se nespálil, proto je lepší maso nejprve zprudka opéct a poté na mírnějším ohni zvolna dopékat.)

  4. Do uvařených a scezených brambor přidáme máslo a teplé mléko a vyšleháme do hladka. Poté do horké kaše vmícháme nasekané bylinky a jemně promícháme. Vše ihned podáváme.

Komentáře k receptu Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší

Tématické fráze: bylinková bramborová kaše kuřecí guláš s bramborovou kaší kuřecí prsa s braborovou akší kuřecí prsa na bylinkách kuřecí prsíčka na medu s bramborovou kaší recepty z kuřecích prsou s bramborovou kaší bramborovo-bylinková kaše bramborovo bylinkova kase kureci prsa na stave s kasi barmborová bylinková kaše bylinkova bramborova kase bramborova bylinkova kase