Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší

ewee7 Kuchař:

Doba přípravy: 25 minut (bez marinování masa) PT0H25M 2-3 porce Drůbeží maso 6 názorů

Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

3 kuřecí řízky
1 větší svazek ředkviček
asi 40-50 g másla
1 lžička medu
1 lžička moučkového cukru
1-2 lžíce oleje (nejlépe olivový)
1-2 lžíce sojové omáčky
sůl
pepř
mletý zázvor
šťávu z 1/2 citronu
Na bramborovou kaši:
500 g brambor
2 dcl mléka
2 PL másla
1 lžička nasekaných bylinek:
pažitka
bazalka
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme med, sojovou omáčku, šťávu z citronu, zázvor, sůl a pepř (vše dle chuti, já třeba se sojovkou šetřím). Lehce naklepaná prsa potřeme vytvořenou marinádou a necháme v ledničce cca hodinku marinovat.

  2. Očištěné a na menší měsíčky nakrájené ředkvičky vložíme do rendlíku, v němž jsme rozpustili máslo. Ředkvičky poprášíme cukrem a za častého míchání na mírném plameni dusíme asi 10 minut.

  3. Prsa opečeme na rozpáleném oleji z obou stran cca 4-5 minut. (Jelikož je v marinádě med musíme dát pozor, aby se nespálil, proto je lepší maso nejprve zprudka opéct a poté na mírnějším ohni zvolna dopékat.)

  4. Do uvařených a scezených brambor přidáme máslo a teplé mléko a vyšleháme do hladka. Poté do horké kaše vmícháme nasekané bylinky a jemně promícháme. Vše ihned podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo