Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Nejlepší recepty čínské kuchyně

Nejlepší recepty čínské kuchyně

Křupavá a křehká kachna, kuře podivuhodné chuti nebo smažené rýžové nudle - to jsou jídla, která velmi dobře známe z čínských bister a restaurací fungujících v České republice. Pravá čínská kuchyně je ale neskutečně rozmanitá. Čína je totiž velká země a každý region má na stole rád něco jiného. Kuchaři z různých koutů Číny se rozcházejí jak v surovinách, které používají, tak ve stylu přípravy jídel.

Tak například slavnou pekingskou kachnu byste si dali především na severu Číny a možná vás překvapí, že by vám k ní nedali rýži, ale nudle. Sečuánská kuchyně je bohatá na kuřecí a hovězí maso a je hodně pikantní a kořeněná. Naopak kuchyně šanghajská nabízí sladkokyselé, jemné chutě a především věhlasné knedlíčky dim sum. Plněné taštičky z rýžové mouky se pomalu, ale jistě dostávají i k nám a ve velkých městech fungují restaurace zaměřené pouze na ně. Dim sum se plní směsí masa nebo hub a bylinek. Dále se vaří na páře a následně se mohou, ale nemusí osmažit.

Na jihu Číny hodně vaří z ryb, mořských plodů, milují také tofu a obecně fandí vegetariánskému jídelníčku. V oblasti Sin-ťiang žijí především muslimové, což se samozřejmě na místní kuchyni také odráží; nejkonzumovanějším masem je zde skopové. Jídla z woku, která máme nejraději my Evropané a která zahrnují zmiňované smažené nudle, smaženou rýží a další přísady, patří pro změnu do kantonské kuchyně.

Je toho opravdu hodně, ale ať už si vyberete cokoliv, určitě nebudete zklamáni!

 

Více

1 2 3 4 5