Domácí vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,20 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 73,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Také milujete medovník, dort plný lahodného medu? Dopřejte si ho v podobě malých kuliček, které skvěle zapadnou mezi oblíbené druhy cukroví. Doporučujeme dělat z dvojité…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější,…
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, kvalitních surovin vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš výběr vánočního cukroví.…
Kdo by neznal tohle vanilkou vonící cukroví plné ořechů? Vanilkové rohlíčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví a na svátečním stole nikdy nesmí chybět.…
Jak by se vám líbilo praskání v krbu, čaj či káva na stole a lahodný moučník k tomu? Vyzkoušejte zasněžené kakaové sušenky, které voní vanilkou a dokonalou zimní…
Slovenská vánoční kapustnica je poměrně pracné jídlo. Tato sytá polévka z kysaného zelí, hub, uzeného masa a klobásy, zahuštěná jíškou připravenou na slanině, však…
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
Vzpomínáte na lahodnou vánočku jako od babičky nebo maminky? Chcete upéct stejně výbornou? Náš recept vás provede krok za krokem. Na těsto vyzrajeme tím, že ho zaděláme…
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíte rychle a snadno. Místo droždí postačí kypřicí prášek a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky jsou…
Štafetky jsou velmi snadné a dokonalé retro řezy, které možná mají svou největší slávu za sebou, ale přesto neupadly v zapomnění. Kombinace bílkového ořechového korpusu…
Štafetky jsou velmi snadné a dokonalé retro řezy, které možná mají svou největší slávu za sebou, ale přesto neupadly v zapomnění. Kombinace bílkového ořechového korpusu…
Klasická zelná polévka neboli zelňačka je vydatná a plná kyselého zelí a voňavého uzeného masa. Příjemně zahřeje a krásně provoní celý dům. Můžete ji zjemnit smetanou,…
Jednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Vinná klobáska pečená bez přidaného tuku. Klobása je sama o sobě dost tučná a tuk se z ní vypeče.…
Chladné období je jako stvořené pro syté a hřejivé polévky. Pokud máte rádi luštěniny, poctivá čočková polévka jako od babičky je přesně pro vás. Nandejte si rovnou plný…
Plánujete letos upéct štolu? Tradiční drážďanskou s marcipánem letos vynechte a zkuste tvarohovou variaci. Těsto není kynuté, ale najdete v něm kypřicí prášek. Výhodou…
Zpříjemněte si adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. Ořechové cukroví naplněné máslovým krémem ze zkaramelizovaného Salka namočíte do čokoládové…
Jednoduchý recept na velmi oblíbené vafle - suroviny pouze smícháme do těsta a po částech upečeme ve vaflovači. Ozdobit už můžeme podle zvyklostí, třeba čerstvým ovocem…
Klasickou zelňačku s uzeninou určitě znáte, ale už jste zkoušeli její světlou verzi? Stačí pár surovin a skvělá polévka je během chvilky na stole. V zimě vás bílá…
Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve její lahodná chuť, když ji nakrájíme ke snídani! Náš…
Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve její lahodná chuť, když ji nakrájíme ke snídani! Náš…