Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkké a voňavé vánoční perníčky

Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Aby neztvrdly, upečte je o první adventní neděli a skladujte spolu s na půl rozkrojeným jablkem. Díky tomu se perníčky nevysuší a zůstanou křupavé, ale přitom vláčné uvnitř. Při zdobení nezapomeňte, že fantazii se meze nekladou!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (62 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez odležení)

20. 12. 2009 19:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota18 221 kJ / 4 355 kcal
Bílkoviny84,28 g
Tuky190,27 g
Vláknina16,32 g
Cholesterol1 028 mg
Sodík3 649 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy568,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se těsto bude drobit, přidejte máslo, pokud se bude lepit, přidejte trochu mouky, musí se těsto doladit na místě.

Pokud jste na jedlou sodu a kypřící prášek citlivější a štípe vás, raději dejte méně než více. Těsto nabyde a změkne i s menším množstvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Vzchetecka

27. 11. 2017 18:23

Nepovedlo :-//

Ivka

26. 11. 2017 12:35

použila jsem jemnou spaldovou mouku a ač jsem vše ostatní dala dle receptu, hrůza! uz nikdy tento recept nepouziju. Těsto se drolilo, i když jsem přidala maslo a nakonec i vejce. ;-( :-// Za me určitě ne :no:

Gabina_I

9. 12. 2016 22:03

Lucie: Děkuji moc za pochvalu, mám to stejně... :-*:-*

Lucie

9. 12. 2016 19:47

:-8 Paráda :) vyzkoušela jsem více receptů, ale tenhle je podle mě nejlepší , těsto se mi nelepí ani nedrolí ))) Moc za recept děkuji.

alena

14. 12. 2015 10:57

Chtěla bych vědět, jak se pečou, délka pečení a kolik stupnu....a jak je možné, že se třeba po týdnu začnou kroutit..děkuju

Gabina_I

7. 1. 2015 22:21

potkanek: to jsem moc ráda a těsto pořádně zpracujte. Je možné že to nebylo uplne propracovanější a někde zůstalo vic sody nebo kypřícího prášku pohromadě. Nedávám to v míse na jedno misto ale rozprasuju po cele ploše. Zkuste. .. Těsto zpracovávám zhruba 10min ručně po zpracování robotem. Jsem ráda že se ujalo a perníčky chutnají.

potkanek

7. 1. 2015 20:39

Gabi moc děkuji , to je ono mám klasické lžičky , tak jsem dala více než se mělo, každopádně perníčky změkli a všem moc chutnají:-K:-K tak příští rok budou ty samé:-))

Gabina_I

22. 12. 2014 00:08

Dagmar: zřejme jste těsto nedostatečné vypracovala nikdy se mi nedrolilo. .. pokud jste ho dobře vypracovala v něčem jste ho osidila není to na 5 min a je hotovo, není to Láďa Hruška :-)) :-)) dělám z toho přepisu perníky xxxx let a vzdy se povedou. Tak pokud nesedi, vraťte se k tomu od babičky...

Dagmar

19. 12. 2014 10:28

Faaabien: musím se přidat k Všemu názoru.. těsto bylo suché, drobivé a to jsem poctivě vše několikrát převažovala.. chuťově: ano, litý perník.. také bohužel bod nepřidám.. čekala jsem zde opravdu jen ty nej recepty, ale vidím, že ten babiččin byl nakonec asi nejlepší, takže se k němu vracím zpět a už žádné novoty.. :no:

Gabina_I

11. 12. 2014 16:26

potkanek: dobrý den, určitě to na závadu není, pokud jste na to citlivější a štípe to. Uvedu to v rozpise. Ono záleží jak malé nebo velké máte dezertní lžičky... my máme malé.

potkanek

9. 12. 2014 10:54

Perníčky jsem dělala a těsto je opravdu krásné, skvěle se s ním pracuje . Jen jsem se chtěla zeptat , mě i manžela těsto trochu štípe , přijde mi že 3 lžičky sody a 3 lžičky prášku do pečiva je dost , myslite , že se něco stane když neco uberu nebo vynecham třeba sodu děkuji ;-)

Maky

6. 12. 2014 11:43

Jsou výborný. Pekla jsem včera a dala jsem přes noc rozkrojené jablko do krabice, podle rady v komentářích a už dneska jsou měkké

Petr

25. 11. 2014 20:46

super perníky sou nej uležené:yes:

Bambboocha

18. 11. 2014 20:59

Dobrý den,mohu se zeptat,kolik je cca kusů z této várky?Děkuji:-)

zizalka

17. 4. 2014 19:39

pekla jsem na vánoce a letos i na velikonoce a jsou úžasné :-* jsou dobré hned po upečení, ale po týdnu uležení jsou ještě lepší :-8

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vanocni pernicky měkke měkké vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky recept dobré vánoční perníčky vánoční cukroví perníčky vanocni pernicky ihned mekke perníčky ihned k jídlu vanocni pernicky mekke recept recept na měkké vánoční perníčky recept na vánoční perníčky měkké pernicky vanocni nejlepsi vánoční perníčky recept na vánoční perníčky zdravé vánoční perníčky recepty na vánoční cukroví pernicky nejlepší těsto na perníčky zdobíme vánoční perníčky kornout na zdobeni pernicku

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, soda jedlá, koření medový perník, kakao, bílek, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Měkké a voňavé vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYRw