Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkké a voňavé vánoční perníčky

Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Perníčky podle tohoto receptu jsou měkké hned po upečení, takže je můžete péct až těsně před svátky. S přípravou těsta, vykrajováním a pečením perníčků i s jejich zdobením velmi rády pomáhají děti.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 72 min Doba tepelné úpravy: 8 min Bez doby odležení a zdobení těsta. Doba tepelné úpravy na 1 plech

80 min (72 min příprava + 8 min tepelná úprava, Bez doby odležení a zdobení těsta. Doba tepelné úpravy na 1 plech)

20. 12. 2009 18:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 951 kJ / 5 007 kcal
Bílkoviny86,38 g
Tuky191,77 g
Vláknina16,62 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 3,65 g
Sůl0,68 g
Sacharidy725,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud se těsto bude drobit, přidejte máslo, pokud se bude lepit, přidejte trochu mouky.

Pokud jste na jedlou sodu a kypřící prášek citlivější a štípe vás, raději dejte méně než více. Těsto nabyde a změkne i s menším množstvím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jarus87 Jarus87

25. 11. 2023 18:09

Úžasné perníčky 👍. Pekla jsem je letos na Velikonoce a dneska na Vánoce 😋😇

evines

27. 10. 2023 16:40

Fantastické perníčky, úplně měkké, chuťově výborné a za mě nejlepší co jsem kdy jedla. A to neříkám jen proto, že jsou to první, co jsem kdy dělala. Jedla jsem od různých lidí a tyhle jsou top!

vanilka70 vanilka70

4. 4. 2023 19:49

potkanek: ou ou v receptu byla jen 1 lžička sody a 3čl koření kde tam je že 3 a 3 víte jak by to bylo veliké a nabobtnalo by to nic no už je to let snad četl lépe příště :-D8-(:-Q<3

Vzchetecka Vzchetecka

27. 11. 2017 17:23

Nepovedlo :-//

Ivka

26. 11. 2017 11:35

použila jsem jemnou spaldovou mouku a ač jsem vše ostatní dala dle receptu, hrůza! uz nikdy tento recept nepouziju. Těsto se drolilo, i když jsem přidala maslo a nakonec i vejce. ;-( :-// Za me určitě ne :no:

Gabina_I

9. 12. 2016 21:03

Lucie: Děkuji moc za pochvalu, mám to stejně... :-*:-*

Lucie

9. 12. 2016 18:47

:-8 Paráda :) vyzkoušela jsem více receptů, ale tenhle je podle mě nejlepší , těsto se mi nelepí ani nedrolí ))) Moc za recept děkuji.

alena

14. 12. 2015 09:57

Chtěla bych vědět, jak se pečou, délka pečení a kolik stupnu....a jak je možné, že se třeba po týdnu začnou kroutit..děkuju

Gabina_I

7. 1. 2015 21:21

potkanek: to jsem moc ráda a těsto pořádně zpracujte. Je možné že to nebylo uplne propracovanější a někde zůstalo vic sody nebo kypřícího prášku pohromadě. Nedávám to v míse na jedno misto ale rozprasuju po cele ploše. Zkuste. .. Těsto zpracovávám zhruba 10min ručně po zpracování robotem. Jsem ráda že se ujalo a perníčky chutnají.

potkanek

7. 1. 2015 19:39

Gabi moc děkuji , to je ono mám klasické lžičky , tak jsem dala více než se mělo, každopádně perníčky změkli a všem moc chutnají:-K:-K tak příští rok budou ty samé:-))

Gabina_I

21. 12. 2014 23:08

Dagmar: zřejme jste těsto nedostatečné vypracovala nikdy se mi nedrolilo. .. pokud jste ho dobře vypracovala v něčem jste ho osidila není to na 5 min a je hotovo, není to Láďa Hruška :-)) :-)) dělám z toho přepisu perníky xxxx let a vzdy se povedou. Tak pokud nesedi, vraťte se k tomu od babičky...

Dagmar

19. 12. 2014 09:28

Faaabien: musím se přidat k Všemu názoru.. těsto bylo suché, drobivé a to jsem poctivě vše několikrát převažovala.. chuťově: ano, litý perník.. také bohužel bod nepřidám.. čekala jsem zde opravdu jen ty nej recepty, ale vidím, že ten babiččin byl nakonec asi nejlepší, takže se k němu vracím zpět a už žádné novoty.. :no:

Gabina_I

11. 12. 2014 15:26

potkanek: dobrý den, určitě to na závadu není, pokud jste na to citlivější a štípe to. Uvedu to v rozpise. Ono záleží jak malé nebo velké máte dezertní lžičky... my máme malé.

potkanek

9. 12. 2014 09:54

Perníčky jsem dělala a těsto je opravdu krásné, skvěle se s ním pracuje . Jen jsem se chtěla zeptat , mě i manžela těsto trochu štípe , přijde mi že 3 lžičky sody a 3 lžičky prášku do pečiva je dost , myslite , že se něco stane když neco uberu nebo vynecham třeba sodu děkuji ;-)

Maky

6. 12. 2014 10:43

Jsou výborný. Pekla jsem včera a dala jsem přes noc rozkrojené jablko do krabice, podle rady v komentářích a už dneska jsou měkké

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vanocni pernicky měkke měkké vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky recept dobré vánoční perníčky vánoční cukroví perníčky vanocni pernicky ihned mekke perníčky ihned k jídlu vanocni pernicky mekke recept recept na měkké vánoční perníčky recept na vánoční perníčky měkké pernicky vanocni nejlepsi vánoční perníčky recept na vánoční perníčky zdravé vánoční perníčky recepty na vánoční cukroví pernicky nejlepší těsto na perníčky zdobíme vánoční perníčky kornout na zdobeni pernicku

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, soda jedlá, koření do perníku, kakao, bílek, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Měkké a voňavé vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYRw