Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu můžeme grilovat, připravovat z ní různé placičky či varianty bramboráků. Ale co takhle z ní upéct moučník? Zní to sice trochu zvláštně, ale budeme mile překvapeni…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu můžeme grilovat, připravovat z ní různé placičky či varianty bramboráků. Ale co takhle z ní upéct moučník? Zní to sice trochu zvláštně, ale budeme mile překvapeni…
Jednoduché lité těsto dvou barev doplněné tvarohem zvládne i naprostý začátečník. Moučník je chutný a díky tvarohu a rozinkám i šťavnatý. Není třeba ho dále vylepšovat,…
Proč nevyužít křehkou jarní rebarboru jako náplň do sladkých knedlíků? Sladkokyselá rebarbora nám toto jídlo příjemně ochutí. Doplněné tvarohem a zalité máslem nám…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C.Vejce rozdělíme na…
Nadýchaná a vanilkovým cukrem provoněná bublanina plná ovoce je neodmyslitelnou součástí pohodového posezení u kávy. Je vynikající s jakýmkoliv ovocem, použijeme to,…
Se slovem koláče si dříve narození vybaví poutě nebo posvícení. A vždy k nim patří vzpomínky na zážitky spojené se zábavou a veselím. Dnes se ale koláče pečou po celý…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve…
Formu na bábovku vymažeme tukem (já používám heru, která mi zbude )a poté vysypeme hrubou moukou.Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme tuhý sníh.Heru ušleháme do "pěny" a…
Kefírovou buchtu zná téměř každý, zkuste si ji ale jednou připravit trochu netradičně. Vláčný kakaový korpus potřený vrstvou čokoládového krému ze zakysané smetany a na…
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné,…
Do mísy dáme, mouku, sůl a vejce. Ve vlažném mléce namočíme kvasnice. Až začnou pracovat, přidáme do mísy. Vytvoříme těsto které podle potřeby ředíme dalším vlažným…
Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C.Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do…
Připravme si vynikající a rychlé květákové placičky, které budou hotové během půl hodiny. Syrový květák stačí nastrouhat a smíchat s vejci, moukou a kořením. Pak už jen…
Banány a jablka v tomto receptu úspěšně nahrazují vejce, tak jako to dělají vegani. Navíc jablka dodávají moučníku na šťavnatosti a společně se skořicí příjemně bábovku…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky, a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Sezona letního ovoce si žádá pravidelný příděl sladkých ovocných knedlíků. O svůj recept na lahodné tvarohové knedlíky plněné třeba jahodami či meruňkami se podělil sám…
Mrkev se díky své chuti skvěle hodí i do sladkých jídel. Můžeme z ní připravit tyto jednoduché řezy, kterým mrkev dodává dobrou chuť i barvu. Na závěr je potřeme…
Jednoduchý na nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší…
Jednoduchý na nenáročný recept, který zvládne i naprostý začátečník. Bublanina je díky šlehačce jemná a nadýchaná a není příliš sladká. Pokud tedy zvolíte kyselejší…
Spousta hospodyněk si ráda ulehčí práci, i když chce tvořit domácí produkty. To platí i u těchto hrníčkových knedlíků. Vláčné, nadýchané a chutné knedlíky vyrobíte z…
Výborná buchta s příchutí kokosu je vláčná a kyprá díky použití zakysaného mléčného výrobku při přípravě. Bude skvělá, pokud ji ještě na povrchu polijete čokoládovou…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Čokoládový dort podle cukráře Josefa Maršálka: Moučník jen ze tří surovin zvládnete do 30 minut! Příprava je snadná, chuť božská
Holka u plotny radí: Farářská polévka s vaječnými nočky voní čerstvou zeleninou a kmínem a chutná fantasticky
V letošním roce u nás dle odhadu skončí v koši potraviny v hodnotě 3 519 Kč na obyvatele. Podle průzkumů jich nejvíce vyhodí mladí lidé