Jablkový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte pro svoje sladké víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte pro svoje sladké víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
V druhé polovině podzimu pomyslně přijíždí svatý Martin na svém bílém koni a my chystáme svatomartinské posvícení. Neodmyslitelně k němu patří také sladká část hostiny,…
Hrnkový koláč v kulaté formě. Chutná po svěžím tvarohu, šťavnatých jablkách a nabízí se k nedělnímu pečení. Bez složitého vážení, jenom odměříme, smícháme, pečeme a…
Prázdniny u babičky vždy znamenají stůl plný poctivě připravených dobrot. Babiččiny recepty jsou vždy léty prověřené a dotažené k dokonalosti stejně jako tahle piškotová…
Třešně už se pomalu začínají červenat, nechte se tedy inspirovat receptem na třešňovou bublaninu. Tento nadýchaný a šťavnatý letní moučník si zamiluje každý. A…
Třešně už se pomalu začínají červenat, nechte se tedy inspirovat receptem na třešňovou bublaninu. Tento nadýchaný a šťavnatý letní moučník si zamiluje každý. A…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Na ovocném koláči s máslem vonící drobenkou si nemusíte pochutnávat pouze v létě! Pokud nemáte čerstvé drobné ovoce, můžete sáhnout do mrazáku pro zásobu z léta.…
Nadýchané piškotové těsto na řezu odkrývá dvoubarevnou mozaiku. Krém z pudinku a tvarohu, přelitý čokoládovou polevou a posypaný kokosem či ořechy, dotáhne tento výborný…
Vymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Bramborové knedlíky mají v české kuchyni nezastupitelné místo. Věděli jste ale, že do těsta pro výraznější chuť můžete přidat i česnek, majoránku a na kostičky nakrájený…
Další z řady receptů na výborné kynuté knedlíky. Přípravu nám tentokrát usnadní použití domácí pekárny. Připravené těsto je výborně propracované a knedlíky připravené na…
Je léto a sklizeň šťavnatého a svěžího ovoce je v plném proudu. Připravte tento lahodný sypaný koláč s typicky letním ovocem. Vykouzlí úsměv na tváři nejen vám, ale i…
Na tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostičky, lehce je osmahneme a dusíme v menším množství vody pod pokličkou, až se šťáva téměř vydusí.…
Makovec promáznutý pikantní marmeládou je nápaditá obměna klasické lité buchty. Mák se svou oříškovou chutí a marmeláda v kousku sladkého dezertu je dobrá volba. Upéct…
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety přerostou v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z trouby. Bez velkého…
Vláčný jablečný perník krásně provoní celý váš dům a přiláká celou vaši rodinu ke stolu. Upéct jej není nijak složité, takže jej zvládnou připravit i ti, kteří s pečením…
Pekárna zvládne práci za vás – vy jen vložíte suroviny, necháte těsto vykynout a pak už si jen vytvarujete a uvaříte nadýchané houskové knedlíky. Jednoduchý způsob, jak…
Brownies, pocházející z USA, je vláčný moučník plně čokoládové chuti. Oblíbený moučník je oslazen medem, banány a krásně voní vanilkou. Jeho přípravu navíc zvládnou i…
Lokše trochu jinak. Jemné bramborové placky se opékají nasucho na pánvi, plní se cibulkou a dušenými houbami a nakonec se přehnou jako kapsa. Skromné suroviny, ale chuť,…
V jedné misce smícháme hladkou a hrubou mouku společně s práškem do pečiva a špetkou soli.V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a postupně zašleháváme…
V jedné misce smícháme hladkou a hrubou mouku společně s práškem do pečiva a špetkou soli.V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny a postupně zašleháváme…
Oblíbeným pokrmem ve východní Evropě jsou pirohy. Ty slovenské zná většina z nás plněné brynzou, ale naplnit je můžete i povidly nebo tvarohem. S opraženou strouhankou a…