Bramborové knedlíky s uzenou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborové knedlíky, plněné uzeným masem, jsou oblíbenou pochoutkou. Příprava sice zabere více času, ale výsledek za to rozhodně stojí. Knedlíky můžete podávat s dušeným…
Oblíbený biskupský chlebíček voní rozinkami, ořechy a čokoládou. Zapomeňte tentokrát na jeho nakupování a připravte si voňavý moučník v teple domova. Jeho příprava není…
Domácí špecle můžete připravit opravdu rychle a téměř bez práce. Stačí jen mouka, vejce a mléko. Dochutit je můžete třeba bylinkami a máslem. Skvěle se hodí k opečené…
Mramorová bábovka, která voní banánem a je šťavnatá díky jablíčku, to je skvělý tip na nedělní moučník. Použijete-li ještě ozdobnou formu na bábovku a poprášíte cukrem,…
Na teplé letní dny se hodí upéct opravdu snadné moučníky. Tento koláč propojí dokonale jemné máslové těsto s lahodným pudinkem, který je proložený kusy čerstvého…
S příchodem léta se pojí i sklizeň krásně červených a sladkých jahod. Vsaďte na klasiku a upečte krásně nadýchanou bublaninu se zakysanou smetanou. Tento sladký moučník…
Mramorová bábovka je nadčasová klasika, která voní domovem a vzpomínkami na dětství. Kombinace světlého a kakaového těsta vytváří nejen krásný vzor, ale i dokonalou…
Bohatá sezóna jahod doslova vybízí k různému zpracování sladkých červených plodů. Pokud máte rádi řezy, s tímto receptem nešlápnete vedle. Jemný piškot doplní nadýchaná…
Banánová bábovka bez přidaného cukru potěší všechny, kdo chtějí mlsat zdravěji. Přirozeně vláčná a sladká díky banánům a datlím a voňavá po skořici a muškátovém oříšku.…
Není lepší způsob, jak upotřebit větší množství cukety, než ji schovat do moučníků. V nich totiž cuketa dodá šťavnatost a vláčnost a zároveň ji tam stěží někdo rozpozná.…
Oblíbené květákové placičky ve vylepšené verzi s mrkví, mozzarellou, uzeninou a bylinkami si v létě jistě oblíbíte. Jsou skvělé čerstvé i po studenu. Na talíři je stačí…
Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezóně. Ale ovocné knedlíky s různou náplní nás mohou provázet celé léto. Zda na…
Placičky z grilu, na kterých si pochutnají úplně všichni. Hlavní složkou jsou vařené brambory a najemno nakrájená nebo nastrouhaná zelenina, doplněná šunkou a sýrem.…
Čokoládový koláč s ovocem je lahodná kombinace křehkého korpusu, jemného čokoládového krému a svěžího letního ovoce. Dezert, který potěší milovníky sladkého i čerstvých…
Voňavý podzimní koláček s kakaem je plný rozinek a ořechů. Těsto stačí promíchat a vylít na plech, což z tohoto moučníku dělá ideální volbu pro začínající pekařky a…
Domácí bramborové knedlíky jsou dokonalou přílohou k mnoha pokrmům. Jemné, měkké a plné bramborové chuti skvěle doplní pečená masa, omáčky či dušené zelí. Pochutnejte si…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Lehká a voňavá bublanina plná čerstvého ovoce je perfektní letní moučník. Nadýchané těsto a šťavnaté plody tvoří dokonalou kombinaci, která nezklame při žádné…
Lehká a voňavá bublanina plná čerstvého ovoce je perfektní letní moučník. Nadýchané těsto a šťavnaté plody tvoří dokonalou kombinaci, která nezklame při žádné…
Brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Vody nedáváme příliš, jen tolik, aby byly brambory ponořené a vaříme doměkka. Po uvaření brambory necedíme, rozšťoucháme je,…
Příprava: Nastrouháme si cuketu a nakrájíme jablka na kostičky, pokapeme je citronovou šťávou. Základní těsto: Prosejeme si mouky s práškem do pečiva a moučku,…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Kombinace jemného tvarohového těsta a sladkokyselých meruněk vytváří dokonale vyváženou chuť. Hodí se jako rychlá svačina, ke kávě, nebo jako dezert po obědě. Upéct jí…
Do vlažné vody dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Mouky prosijeme, přidáme vejce, špetku soli a kvásek. Nejlépe ručně vypracujeme těsto, které necháme…