Ořechový dort velký
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
V hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou slaninu na něm vyškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme ji do sklovita.Přidáme fazolky, sůl, pepř, krátce orestujeme a…
V mléce rozpustíme cukr, přidáme tuk a zahříváme, až se tuk roztaví. Teplý roztok nalijeme do mísy s moukou prosetou s kypřícím práškem, přidáme rozšlehané vejce a…
V mléce rozpustíme cukr, přidáme tuk a zahříváme, až se tuk roztaví. Teplý roztok nalijeme do mísy s moukou prosetou s kypřícím práškem, přidáme rozšlehané vejce a…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech jen vyložit papírem na pečení.Mouku promícháme s práškem do pečiva a skořicí.Vejce, cukr a…
Na vál prosejeme mouku. Těsto nesolíme, špatně by schlo. Do mouky uděláme důlek, vyklepneme do něho vejce a po částech přiléváme vodu. Pracujeme nejprve nožem, a teprve…
Řízky v jakékoliv podobě má rád snad každý. V tomto receptu jsou plátky kuřecích prsou marinované v jogurtu s česnekem, zázvorem a citronovou šťávou. Jako přílohu k nim…
I když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Kulatou formu o průměru 22-24 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy najemno nastrouháme očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme.Dále…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Kdo si netroufá na ovocné knedlíky, máme tu pro něj jednodušší variantu. Tvarohové nočky připravíme z rohlíků a poté vaříme ve vodě. Při servírování je doplníme sladkými…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Borůvky patří mezi nejzdravější ovoce. Tyto krásně tmavě fialové kuličky jsou plné vitaminu C a dalších antioxidantů. Pokud si je sami nasbíráme v lese, uděláme pro své…
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s…
Bábovka je jeden z nejoblíbenějších moučníků na našich stolech. Tato, z našeho receptu, je dobře upečená, na povrchu zlatavá a uvnitř skrývá kousky ovoce a čokolády.…
Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Receptů na oblíbené cukety není nikdy dost. V letním období, kdy sbíráme hojnou úrodu se tahle varianta rychlé teplé večeře, bude jistě hodit pro dny, kdy není na vaření…
Dlouhé, štíhlé fazolové lusky jsou neprávem opomíjenou zeleninou, která má v kuchyni spoustu možných uplatnění. Dají se zabalit do plátků šunky, obalit a usmažit jako…
Velikonoční beránek je oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte i tuto verzi, ve které do něj přidáte kakao, Nutellu a vaječný koňak. Beránka stačí po upečení posypat moučkovým…
Snadná a rychlá příprava a hlavně lahodná chuť, to jsou důvody, proč si tento moučník oblíbíte. Pudink a zakysaná smetana zajistí vláčnost, nastrouhaná čokoláda potěší…
Do cca 2 litrů studené vody dáme pozvolna vařit maso, cibuli, přidáme pár kuliček celého pepře a sůl. Když je maso téměř měkké, vyndáme cibuli (dává se do polévky jen…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 18:36
Francouzský král Ludvík XIV. spořádal čtyři talíře polévky i celého bažanta a snědl tolik hrášku, že to málem nepřežil
Fascinující káva: 10 věcí, které jste o ní určitě nevěděli, i když ji pijete každý den
VIDEO: Rybář Martin doporučuje na sváteční stůl amura nebo sumečka. Amur má chutnější maso, sumeček je bez kostí, říká