Rumová bábovka s kakaem a čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Přebytek bílků můžeme zužitkovat při pečení tohoto výtečného chlebíčku. Bílkový sníh smícháme s moukou a máslem a přidáme bohatou porci ořechů, kandovaného ovoce a…
Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do…
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu vyhřejeme troubu na 170 °C.V míse smícháme mouku s kakaem, cukrem a práškem do pečiva.…
Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny…
Bábovka je pomyslnou královnou pečených moučníků naší kuchyně. A není vůbec složitá. S tímto receptem si upeče bábovku i začátečník. Díky medu je jemná a vláčnost jí pro…
Luxusní makové řezy podle našeho receptu ohromí každého, ne jen toho, kdo má rád mák. Na základu těsta leží vrstva makové náplně s vanilkovým pudinkem a rozinkami. Celé…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Zbylé maso umeleme nebo jemně usekáme (pokud je maso hodně libové, spojte ho bešamelem, aby náplň nebyla suchá).Slaninu nakrájenou na kostky rozpečeme a usmažíme na ní…
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak…
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít…
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak…
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a necháme ji předehřát na 180 °C.Do mísy vlijeme jogurt, kelímkem od jogurtu odměříme množství…
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky…
Tvarohové těsto v kombinaci s ovocem a vanilkou nejenže výborně voní, ale také chutná. Přesvědčit se o tom můžete při konzumaci tohoto snadného koláče. Jemné a nadýchané…
Ovocné knedlíky často připravujeme z kynutého nebo tvarohového těsta. Dnes je ale připravíme z těsta odpalovaného. Těsto naplníme meruňkami, uvaříme a podáváme přelité…
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Dejte si po obědě bábovku. Takovou tu správně jemnou, vláčnou a rozplývající se na jazyku. Můžete zkusit tuto, podle rodinného receptu autorky. Postupujte podle…
Základní zeleninovou polévku můžeme udělat z různých druhů zeleniny, co třeba máme zrovna po ruce nebo na zahrádce. A do ní pak bezesporu patří také nudličky. Na výrobu…
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem je ideální pochoutkou pro podzimní dny. Kombinace jemného dýňového těsta a sladkých kousků ovoce dodává tomuto dezertu…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Lahodnou zeleninovou polévku z cukety, mrkve a rajčat připravíme snadno a rychle. Zjemníme ji smetanou a podáváme s drobnými sýrovými nočky. Jemnou chuť polévky můžeme…