Bramboráčky s houbovačkou
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření, sůl dle chuti a vše dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření, sůl dle chuti a vše dobře…
Vejce s cukry vyšleháme do pěny. Pomalu přidáme olej a jogurt, potom mouku a prášek do pečiva.Fíky oloupeme a nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Část necháme…
Vyšleháme vejce s oběma druhy cukru.Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné máslo.Nakonec přidáme citronovou šťávu a důkladně promícháme. Těsto…
Připravíme si pyré. Je lepší si to připravit den dopředu. Dýni vydlabeme, nakrájíme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 20…
Do mísy vložíme mouku, cukr, prášek do pečiva a vše promícháme. Přidáme mléko, vejce, nastrouhanou cuketu a vše smícháme dohromady.Těsto vylijeme na tukem vymazaný a…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme ostatní suroviny, ušleháme z 5ti bílků sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaná plech a vložíme do vyhříté…
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme krájené žampióny a asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.Poté přidáme krájené uzené maso, opět…
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme třtinový cukr, olej, vejce a vše promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme kyšku. Těsto nalijeme na plech s…
Umyjeme kuře a okořeníme ho pěkně ze všech stran (koření kuře pečené), poté ho položíme do většího pekáčku, nebo do vyššího plechu. Ke kuřeti a vedle do pekáčku dáme…
Všechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15 - 20 minut. Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do…
Do hrnce nalijeme vývar, do něj vložíme oloupané šalotky a zvolna přivedeme k varu, šalotky povaříme asi 5 minut, než začnou měknout a pouštějí už chuť. Vývar se…
Zelí propláchneme, pokud je moc kyselé, a dáme vařit. Ve větším hrnci dáme vařit vodu na noky. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, krupici a mouku. Tolik,…
Brambory očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájené uvaříme doměkka.Horké rozšťoucháme se lžící sádla dohladka nebo propasírujeme do mísy. Přidáme solamyl, polovinu…
Co by to bylo za Velikonoce bez tradičního beránka na sváteční tabuli? Tento beránek je příjemně lehký a vláčný díky jogurtovému těstu, do kterého můžeme přidat…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.Mouku promícháme s troškou soli a zasypeme s ní brambory. Vše lehce promícháme, až se mouka smíchá s brambory a utvoří…
Vláčný a nadýchaný cuketový řez je chutí velmi podobný biskupskému chlebíčku. Není divu, když v něm nechybí bohatá dávka kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a citronové…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Chutná vám cukroví plněné krémem? Zkuste na letošní vánoční stůl upéct tyto rohlíčky! Krém dochutíte podle toho, zda máte chuť cítit na jazyku kávu, rum či vaječný koňak…
Na slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět vánočka, která provoní dům vanilkou a pomůže navodit tu správnou sváteční atmosféru. Vánočka s rozinkami, posypaná…
Mezi jednu z nejdelších velikonoční tradic patří pečení beránka, který symbolizuje oběť Ježíše Krista. Upečený z těsta s jablky bude krásně vláčný. Beránka hojně…
Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny…
O Velikonocích by na žádném stole neměl chybět tradiční symbol - beránek. Podle tohoto jednoduchého receptu je za hodinu hotový, pak stačí jen opatrně vyklopit z formy,…
Tradiční velikonoční beránek se dá upéct na spoustu způsobů, zkuste třeba tento - z piškotového těsta. Hotový moučník bude nadýchaný a voňavý citronovou kůrou. Stačí ho…
Tradiční velikonoční beránek se dá upéct na spoustu způsobů, zkuste třeba tento - z piškotového těsta. Hotový moučník bude nadýchaný a voňavý citronovou kůrou. Stačí ho…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Dokonalé podzimní osvěžení: Cider chutná studený i teplý a použít ho můžete i do jídla
Nejlepší dortový korpus: Poradíme vám, jak postupovat, aby se vždycky povedl na jedničku!
Pečený pivní guláš z trouby: Večeře téměř bez práce uspokojí i ty náročnější jedlíky, ale opije vás jen svou skvělou chutí