Ořechový dort velký
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
Do hrnce nalijeme vývar, do něj vložíme oloupané šalotky a zvolna přivedeme k varu, šalotky povaříme asi 5 minut, než začnou měknout a pouštějí už chuť. Vývar se…
Nejprve v pánvi na sádle zesklovatíme drobně nasekanou cibuli, přidáme mleté uzené maso (lze i anglická slanina a šunkový salám), chvilku restujeme, přidáme papriku,…
Jednoduchým a rychlým moučníkem jsou bublaniny. Ty jsou oblíbené zejména v době sezony dozrávání ovoce. Nadýchané hrnkové těsto doplníme o kousky šťavnatých hrušek. Po…
Polovina léta znamená nejen to, že dětem se přehouply prázdniny do druhé poloviny, ale také to, že sklízíme nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Dostanete-li se k…
Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme a jablka dáme (postavíme) do kastrůlku. Zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu a trochu cukru. Jablka necháme zvolna krátce povařit…
Když je potřeba odlehčit jídelníček od masa, volíme často zeleninové karbanátky. V tomto receptu najdete návod na přípravu květákových karbanátků s brambory a…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Máte pozvanou návštěvu a zároveň v mrazáku přebývající rybíz? Tak to je pro vás tento recept tím pravým. Piškotové těsto, na kterém je rozvar z rybízu a tvarohový krém…
Nadýchanou piškotovou roládu naplníme krémem ze šlehačky, zakysané smetany a borůvkami. Na povrchu roládu ozdobíme kakaovým krémem. Sladký jemný krém a nakyslé borůvky…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Hledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně navlhčí těsto, mák mu dodá křupavý…
Co na Velikonoce nesmí chybět? Přece beránek! Peče se již od dob středověku a je symbolem nevinnosti. Vláčného beránka nezapomeňte před podáváním hojně a pocukrovat a…
K pohodovým chvílím u hrnečku dobré kávy patří samozřejmě dobrý sladký dezert. Opravdu výbornou makovou bábovku zvládnou upéct i začátečníci a navíc ji připravíte zcela…
V druhé polovině podzimu pomyslně přijíždí svatý Martin na svém bílém koni a my chystáme svatomartinské posvícení. Neodmyslitelně k němu patří také sladká část hostiny,…
Bábovka je pomyslnou královnou pečených moučníků naší kuchyně. A není vůbec složitá. S tímto receptem si upeče bábovku i začátečník. Díky medu je jemná a vláčnost jí pro…
Vánoční řezy, skládající se z kakaového korpusu, náplně z pudinku a Nutelly, potřené karamelovou šlehačkou, sklidí úspěch u sváteční návštěvy a vytvoří dokonalou…
Šťavnaté ovoce v kyprém těstě a hrníček jen pro jednoho - to je dezert velmi efektní na pohled. Tento bude navíc velmi chutný, zvlášť pokud přípravu doladíte k…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít…
Příprava odpalovaného těsta je zkouškou pro každou cukrářku, ale s podrobným návodem jej zvládnete i vy. Krásný velikonoční věnec s lehkým krémem z mascarpone, ozdobený…
Jednoduché a nenáročné. Takové jsou jemné knedlíky plněné ovocem, dle receptu jedné z největších českých kuchařských hvězd - Zdeňka Pohlreicha. Během chvíle vykouzlí…
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na…
Základní zeleninovou polévku můžeme udělat z různých druhů zeleniny, co třeba máme zrovna po ruce nebo na zahrádce. A do ní pak bezesporu patří také nudličky. Na výrobu…