Jednoduchý velikonoční zajíc s rumovou příchutí
Recept ještě nebyl hodnocenPodle tohoto receptu připravíme velmi snadno nadýchaného zajíce či beránka, kterého provoníme rumovým cukrem. Po upečení ho poprášíme moučkovým cukrem a kolem krku mu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podle tohoto receptu připravíme velmi snadno nadýchaného zajíce či beránka, kterého provoníme rumovým cukrem. Po upečení ho poprášíme moučkovým cukrem a kolem krku mu…
Tradiční bábovka je královnou moučníků a neobejde se bez ní snad žádný víkend. Vyzkoušejte připravit tuto dvoubarevnou bábovku, která je navíc naplněná pudinkem. Ten…
Mezi symboly Velikonoc patří tradiční mazanec, který by se dle zvyků měl péct na Bílou sobotu, aby byl hotový na nedělní snídani. Mazanec, plný rozinek, před podáváním…
Piškotové těsto s ořechy a čokoládou, z kterého hravě vykouzlíte jak velikonočního beránka, tak nadýchanou bábovku. Není to nic složitého, jen je potřeba dát pozor na…
Na Velikonoce by neměl na stole chybět tradiční beránek. Upéct jej můžete z piškotového těsta. K dozdobení pak poslouží šlehačka, kterou můžete vytvořit obdobu…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu na 180 °C.Všechny suroviny smícháme v míse, nejdříve sypké a pak přidáme vše…
Šátečky nebo také taštičky z bramborového těsta budou chutnat výborně, stačí je naplnit kysaným zelím, šunkou a smaženou cibulkou. Hotové taštičky potřete rozšlehaným…
Dortovou formu (o půměru cca 15 cm) nebo menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 150 °C…
O tom, že nelze srovnávat kupované tortelliny a domácí, není třeba diskutovat. Stačí trocha času a trpělivosti a zvládnete je i vy. Malé čtverečky z těsta naplníme…
Talíř horké polévky, plné zeleniny, neodmítne nikdo. Jarní polévku, s brokolicí, mrkví a krupicovými nočky, připravíte velice jednoduše za pouhou půlhodinu. Poslouží ať…
Není snad nic rychlejšího, než když ze stolu v mžiku zmizí čerstvě upečená buchta. Takovou se může stát i tato rybízová buchta s nádechem citronu, jejíž příprava je…
Připravte bábovku netradičně, a to se svařeným vínem a strouhanou čokoládou. Příprava je snadná a výsledný moučník perfektně doplní nedělní odpoledne i rodinnou oslavu.…
Velice snadný na přípravu je tento švestkový koláč. Jemné těsto z polohrubé mouky poklademe půlkami šťavnatých švestek, které doplní mandlové lupínky. Pomyslnou korunou…
Telecí pečeně zabalená do slaniny je krásně šťavnatá a voňavá, a skvěle ladí s kedlubnovým zelím a žemlovým knedlíkem. Pokrm vypadá složitě, ale ve skutečnosti je jeho…
Tradičního velikonočního beránka můžeme připravit i z těsta provoněného perníkovým kořením. K této chuti se pak zajisté hodí i mleté oříšky, kterými těsto ochutíme.…
Pirohy z klasického nudlového těsta, plněné směsí ze šťouchaných brambor a slané brynzy, patří mezi ta jednoduchá a prostá jídla, u kterých se ale budete olizovat až za…
S příchodem jara, máme možnost zapracovat do oblíbených jídel medvědí česnek, který nám příroda nabízí jen pár týdnů v roce. Nápad na tyto kulaté knedlíky oživené…
Bábovka, dříve známá jen jako forma na pečení, patří k tradičním moučníkům české kuchyně. Z dětství si ji jistě vybavíte jako sladkou tečku po nedělním obědě u babičky.…
Tvarohová bublanina je moučník, do kterého se hodí téměř jakékoliv ovoce. Těsto je díky tvarohu vláčné a jemné. Navíc patří mezi rychlé a jednoduché moučníky, zvládne ji…
O tom, že kytky mohou být i jedlé, vás přesvědčí tento recept. Z kynutého těsta vytvoříme placičky, které vytvarujeme do požadovaného tvaru, naplníme povidly, posypeme…
Knedlíky z toastového chleba jsou rychlou a chutnou alternativou klasických houskových knedlíků. Připravíte je jednoduše ze surovin, které běžně najdete doma, a díky…
Kynuté knedlíky plněné jahodami patří mezi vzpomínková jídla našeho dětství. Ne nadarmo se říká, že naše babičky je umí připravit nejlépe. Není to však nic složitého,…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…