Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min

75 min (45 min příprava + 30 min tepelná úprava)

20. 10. 2014 16:30

Suroviny pro 4

4

12-13 kousků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 199 kJ / 1 960 kcal
Bílkoviny52,63 g
Tuky4,00 g
Vláknina40,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,49 g
Sůl16,00 g
Sacharidy408,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající.

Tyto dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala zizala

31. 10. 2021 12:00

Veronika.Hrozna: Já myslím, že je důležitější. že jsou ty ruce čisté, než že jsou pokreslené. ;-)

toprecepty.cz toprecepty.cz

31. 10. 2021 11:38

Veronika.Hrozna: pani Veroniko, kuchari maji rondon. Velmi me rozesmalo, ze dokazete ze zaberu na ruce posoudit, co ma a nema kuchar na sobe.

Preji Vam prijemny nedelni den, vice lepsi nalady. Pokud se Vam nas styl nelibi (logicky se nemusime zavdecit vsem), tak na videa nekoukejte a hlavne se zdrzte nemistnych komentaru.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

31. 10. 2021 10:52

casino: Já souhlasím. Smazat vše! Myslím, že by videa vyřešil i stavovský oděv kuchařů, rondon s dlouhým rukávem a lemováním , stojí asi 16 Euro. Vypadá to hezky a profesionálně. Vidím v Rakousku kuchaře v rondonu nakupovat, i v Metru a na tržnici, spolu s kuchtíkem a nestydí se za to , ale naopak, jsou na svůj rondon hrdí. Už jsem tady viděla i připomínku, že má kuchař chlupaté paže ....,;-) tak by se to vše ujednotilo. Musíme si asi všichni uvědomit, že tady ta videa budou dlouhý čas a každý profesionál - kuchař by měl respektovat recept, nebo ho třeba i vylepšit. Za to budou všichni vděčni i v budoucnu a i ten profesionální oblek kuchaře, k tomu patří.

casino casino

31. 10. 2021 09:11

Milí zlatí :-K
Nevím jak moc tetování souvisí či nesouvisí s receptem :-) ale bylo zde zvykem, že podobné komentáře (poněkud od věci) jsou zpravidla po době kratší než dlouhé odkloněny do někam... ;-)
No, bych to tu nechal třeba až do konce října 2021 :-D

Elivet

30. 10. 2021 21:34

toprecepty.cz: souhlasím s paní Veronikou v tom, že se video k receptu moc nehodí. Pokud se jím bude někdo řídit, udělá "obyčejnou" přílohovou bramborovou placku, která se k dalšímu plnění nehodí, což nebyl záměr autorky receptu. K tomu, aby se to jmenovalo lokše je zapotřebí, aby kuchař vzal do ruky váleček a vyválel tenkou placku a po opečení a namaštění či potření náplní ji dokázal srolovat tak, jak má autorka na fotce ;-)

toprecepty.cz toprecepty.cz

30. 10. 2021 18:22

Veronika.Hrozna: Dobrý den paní Veronika, rád bych se vyjádřil k Vaši kritice.

Jsem určitě za podmětné připomínky velmi rád a klukům je rád přidám, jen bych Vás poprosil o trochu slušnosti. Hodnotíte tu někoho, koho vůbec neznáte, urážíte a při tom se dožadujete vkusnosti. To mi moc dohromady nejde. Nějaké kádrování, zda má někdo tetování či dlouhé vlasy, to už jsme tady jednou měli, doba je naštěstí někde jinde, tak si to prosím odpusťte.

Videorecepty mají obrovský ohlas, převažují kladné ohlasy, a proto jsme se rozhodly do nich investovat nemalé peníze. Každý měsíc natáčíme desítky nových receptů. I autoři videí jsou lidé, kteří mohou udělat chybu, to je lidské. Pokud, jste na nějakou narazila, sem s ní, ať to můžeme opravit nebo alespoň prodiskutovat a do budoucna se jí vyhnout.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 10. 2021 17:09

cathleen: Já jsem v klidu, stojím si za vším, co jsem napsala, jestli to bereš jako "urážku", určitě jsem to tak nemyslela. A dokonce si nemyslím, že jsem "arbitrem vkusu, nebo nevkusu", jeddnušeji : tetování a jídlo mi nějak nejde dohromady, v okruhu lidí ve kterém se pohybuji, nemá tetování nikdo, asi na to nejsem zvyklá.

cathleen cathleen

30. 10. 2021 16:58

Veronika.Hrozna: nezlobím, ale pořád si nemyslím, že se kdokoliv z nás tady může považovat za arbitra vkusu nebo napadat jiné lidi. Vše se dá vyřešit normálně a v klidu.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 10. 2021 16:58

Wikki: V tomto případě, to dle videa nedělejte, lokše se nenafouknou a nebudou měkké.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 10. 2021 16:45

cathleen: Nemyslím, že "to" co uvařil, je totožné s tím, co se prezentuje v receptu! V receptu není dokonce ani zelí, na fotce ano! Můžeš si sama udělat pokus, jaké bude jídlo při dodržení receptu a jaké bude dle videa. :-D Tvrdost litiny možná lokše nedosáhne, ale .... A nezlob se, ale prezentovat k receptu video s potetovanými pažemi, je dle mne nevkusné. Mnohým z nás se to nelíbí ! Byla bych ráda, aby video nebylo vůbec, u tohoto receptu! A fotku jsem vyměnila já sama, protože zelí v něm nemám, ale je to příloha ke kachně a huse. Tak je tam kachnička.

Wikki

30. 10. 2021 16:32

Veronika.Hrozna: Já jsem za videa ráda. Jsou poučné a líbí se mi.:yes:

cathleen cathleen

30. 10. 2021 16:21

Veronika.Hrozna: za ty vlahé - vychladlé brambory se omlouvám já, to jsem asi přehlédla (a se mnou další moderátorky, které dělají dohled nad videy).
Ale jinak výrobcům videa křivdíš - ono je snadné nadávat člověku, který o tvých výtkách neví, nepřečte si je a nemůže se bránit. A ta nelichotivá pojmenování někoho, kdo tu není (vykuk, rádobykuchař, řeči o kanalizačních poklopech nebo něčím tetování) - to nás všech, jak tu jsme, přeci není hodno :-) Domluvili jsme se pokaždé, a slušným způsobem.
U titulního fota je možnost změny, ráda tam vrátím jako hlavní tvou fotku. K dalším výtkám - třeba té, která se týká velikosti lokší, si myslím, že kdo je bude chtít připravit, rozhodně si přečte tvůj recept, kde to popisuješ dost přesně, a zařídí se podle toho ;-)

Teď se dívám - hlavní fotografií u receptu je stále ta tvá, s rolovanými lokšemi :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 10. 2021 15:53

casino: Ach, jo! Jestli z toho podle toho videa, někdo něco zvojtí a udělá si místo lokší podešev......., tak bude mít to tetování i "jinde" ! Jsem zvědava, jak by to naplnil, třeba těmi játry, co jsou v receptu, vykuk kuchařský!!!! Vůbec si recept nepřečetl! :-// "Vychladlé brambory z videa "
musí být ještě teplé - vlahé, nenechat vychladit!

casino casino

30. 10. 2021 10:58

:-K
Veronika.Hrozna: "Já jsem normální,..."
No, je to relativní, ale patrně nikdo není normální...:-D:-D:-D
***
Je to "váš" rcp a zajisté vám nikdo nemůže upřít právo fundovaně se k němu vyjádřit:yes:
Leč to tetování bych raději nechala bejt... ;-)
Pán je v tom možná nevinně...
...co když ho má už od narození, že :-8;-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 10. 2021 10:12

hospodyne: Jsem docela naštvaná, lokše v té velikosti a konzistenci, kterou ten "rádobykuchař" vytvoříl nejsou k jídlu, nedají se hezky zarolovat a přikusovat k huse. Už od pohledu, je to litinový kanalizační poklop! A odmítám se panem kuchařem dělit o jeho tetování na pažích, i kdyby tam měl tu nejkrásnější pannu mořskou, nebo Sněhurku se všemi trpajzlíky. Připadá mi to docela nevkusné, a moc protestuji! Já jsem normální, máloco mě naštve, všechny věci beru s humorem, i když mě někdo kritizuje a snažím se, s každým vyjít po dobrém, ale tohle mě fakt nepříjemně vytočilo, jako žábu v robotu. :-D:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo

TopRecepty.cz

Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZD2R