Rohlíky kváskove
Recept ještě nebyl hodnocenDen predem vecer smichame 1 lzici kvasku z lednice a pridame 65 g vody a 65 g mouky. Nechame do rana vykynout pri pokojove teplote. Rano smichame kvasek se vsim…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 515 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Den predem vecer smichame 1 lzici kvasku z lednice a pridame 65 g vody a 65 g mouky. Nechame do rana vykynout pri pokojove teplote. Rano smichame kvasek se vsim…
Oloupané banány nastrouháme na hrubo, promícháme s vejcem, mlékem a cukrem, zahustíme moukou a na nepřipékavé pánvi upečeme na mírném plameni 2 silnější palačinky, které…
Základní nudlové těsto je hlavním pilířem pro přípravu domácích těstovin. Z tohoto těsta můžete připravit jak klasické polévkové nudle, tak i domácí tagliatelle nebo…
Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v…
Grahamové rohlíky obsahují tolik celozrnné mouky, že je použití trochu jiného postupu nutností, aby byly pěkně nakynuté. Pak je i takový tmavý rohlík s 80 % celozrnné…
Než začnete, je potřeba si uvědomit, že se jedná o křehké těsto, se kterým je potřeba pracovat rychle (máslo se dlouhým zpracováním rozpouští a může nasáknout do mouky,…
Ovesné vločky do růžova opražíme a pomeleme - rozmixujeme.Suroviny zpracujeme na těsto (těsto jsem zadělávala v pekárně na programu "Těsto", ale pekárna není podmínkou,…
Kvásek se smíchá s žitnou moukou a s převařenou vodou na řidší těsto. Nechá se v míse přikryté na teplém místě nakynout. Poté se s převařenou vodou a pšeničnou moukou…
Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin. Když zazní…
Do mísy prosiju mouku a zadělám kvásek. Když vzejde, přidám zbytek surovin, vypracuju hladké těsto, které nechám vykynout. Po vykynutí vyválím kruh a rozřežu na…
Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na…
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku…
Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem. Výroba těsta dle…
1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé misce smícháme vodu, vajíčko a olej. Pomalu přidáme tekutou část do suché směsi a vytvoříme těstíčko.2. V…
1. Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Mouku promícháme…
Mouku, 2 vejce, 1/2 lžičky soli a 2-3 lžíce vody zpracujeme na těsto, které rozválíme.(možná bude potřeba více vody - záleží na mouce) Špenát omyjeme, krátce povaříme,…
Tvarujeme z dobře vyzrálého těsta bulky a žemle. Žemle řezané- stočené bochánky těsta se zformují do podlouhého tvaru a po zavlažení se před sázením 2x nebo 3x naříznou…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Mezitím si do mísy dáme mouku, karobový prášek a prášek do pečiva. Promícháme, přidáme vejce, slad a olej. Začneme šlehat a postupně…
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány. Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků. Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami)…
Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté necháme 10-12 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu. Mouku a semínka za stálého míchání zalijeme 250 g horké vody,…
V mouce uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, vlažné vody a s trochou mouky rozmícháme, kvásek zakryjeme a necháme vzejít při pokojové teplotě…
Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…