Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Briošky různých tvarů

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 3. 2012 08:40

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie39 661 kJ / 9 479 kcal
Bílkoviny278,64 g
Tuky173,36 g
Vláknina68,75 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 4,62 g
Sůl11,29 g
Sacharidy1 666,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tvary briošku

Stříhané

Ježci – stočené kousky těsta upravíme do podélného tvaru a potíráme vajíčkem. Necháme nakynout a zaschnout. Po nakynutí znova potíráme vajíčkem a stříháme nůžkami ostny. Jako oči připevníme dvě malé rozinky.

Zajíčci – Stočené kousky těsta potíráme vajíčkem a necháme nakynout. Potom nůžkami nastříháme v předu ouška a v zadu kolmo ocásek.

Sůvy – stočené kousky těsta upravíme do podélného tvaru, potíráme vajíčkem a po nakynutí stříháme ouška jako u zajíčka. Žiletkou pak uděláme podélně asi 4 mělké rýhy. Pod ouška dáme jako oči malé rozinky.

Pletené

Provazec- uděláme ze dvou pramínků které dáme k sobě, ohneme uprostřed a všechny 4 konce přisuneme k sobě a 2 cm od konců zaštípneme k sobě.

Hrozen- splétáme ze dvou pramínků. Přeložíme je přes sebe křížem, jeden ohneme a přeložíme opět přes sebe. Dále pak splétáme jako spodní vrstvu skládané vánočky.

Zoubek- upleteme housku a na ni dáme točenku. Oba konce pak ohneme do tvaru „S“

Tvary co nejsou popsané, jsou jako příloha nakresleny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

9. 3. 2014 15:54

Tak jsem dnes vyzkoušela Vaše briošky, Františku. Zvířátka mi nejdou, ty patvary, co mi vznikly, jsem ani nemohla fotit:-)) Ale s různými točenicemi mám zkušenosti leta letoucí, tak posílám fotečku :-8 Bodík už ode mne máte dávno. Pekla jsem z poloviční dávky, jsme malá rodina. S těstem se moc hezky pracovalo, bylo jemňoučké :yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

11. 3. 2012 13:49

:-8:-8:-8 ó, já se moc omlouvám Františkovi i vám, převáděla jsem dkg na gramy a to "k" jsem už neumazala :-8:-8

Nadja Nadja

11. 3. 2012 13:18

Moonia: do kvásku to bude určitě jen 10 g - "k" se tam asi jen potutelně vloudilo.:-D:-D:-D

tejaja tejaja (moderátorka)

11. 3. 2012 09:38

Krásna inšpirácia, určite sa to bude hodiť. Len si tiež myslím, že toho cukru by mohlo byť menej, aj keď samozrejme mi nič nebráni menej ho dať, však ? :-8 V každom prípade bod je tvoj :yes:

Moonia

11. 3. 2012 09:33

Moc pěkné, ale 10kg cukru? :D :D :-8

nofrona

11. 3. 2012 09:23

:-O:yes:

zizala zizala (moderátorka)

11. 3. 2012 08:58

Paráda, spoustu těchto tvarů znám a dělám jako lidové pečivo a jidáše na naše školní akce, ale některé vůbec neznám, pokusím se to nastudovat :-8:yes:

martinahayek

11. 3. 2012 08:52

skvělá inspirace... ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brioškové těsto pletení různých tvarů z těsta testo na briosky birošky jak plést jidáše různé tvary z kynutého těsta různé výrobky z kynutého těsta recepty velikonoční briosky briosky tvary z kynutého těsta co jsou briosky recept na birošky brioškové housky těsto na briosku pletení briošky pletení briošek pletení jidášů ruzné tvary z těsta peční briošek tvary z těsta

Suroviny: mouka pšeničná, droždí, kvásek, cukr, margarín, sůl, vejce, vejce, mák, voda, mouka,

TopRecepty.cz

Briošky různých tvarů

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QvRL