Vymazlené tvarůžky

rebeka Kuchařka:

Doba přípravy: raz dva,čekací doba min.3 dny PT72H00M 4 porce Studená kuchyně 55 názorů

533

Suroviny

2 balení kulatých tvarůžků (Olomouckých..z Loštic)
1 větší cibule (nebo 2 menší)
2 feferonky podle chuti (ať to má říz)
2 bobkové listy
lžička celého pepře(vhodný je čtyřbarevný...pro oko)
lžička sušených rajčat
petrželka kudrnka(lze dát i plocholistou)
lžička medvědího česneku
cca 2dcl olivovového oleje (lze dát půl na půl se slunečnicovým)
lžíce plnotučné(možno i dijonské)hořčice
Recept si zatím oblíbilo 33 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky si rozložíme na jednotlivá kolečka.

  2. Cibuli nakrájíme na"céčka", feferonky na hrubo.

  3. V oleji prošleháme hořčici, přidáme pokrájenou petrželku, medvědí česnek, kuličky pepře a sušená rajčata.

  4. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem vrstvíme střídavě tvarůžky, prokládáme půlkolečkami cibule a feferonkami.

  5. Zalejeme kořeněným olejem, zavíčkujeme sklenici a dáme do chladničky minimálně na 3 dny.

Poznámka

nehorší je to čekání...

baštíme jen tak, bez ničeho, nebo s dobrým celozrnným pečivem a sklenicí pěnivého moku

recept jsem "vydyndala" od manželky jednoho našeho lékaře..

odkud ho má ona, netuším

přeji dobrou chuť

P.S.ještě jsem zapomněla napsat pro ty,kteří by si třeba tvargle dali, ale odrazuje je jejich"vůně"...tyhle po vytažení z olejové lázně fakt nesmrdí, čestně....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 267 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vymazlené tvarůžky

  • arakain77 arakain77(neregistrovaný)

    ...já tam přidávám ještě banán a nebo čerstvé jahody.Zní to blbě ale je to mňam.....cha cha cha....

    Odpovědět

  • Salamon Salamon(neregistrovaný)

    Ok, je to super recept, akorát starej jak prase..:-((

    Odpovědět

  • miška miška(neregistrovaná)

    Tak a je to naloženo.Doufám,že to bude dobrota, má to být totiž věnováno taťkovi jako dárek k narozkám.;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tyto tvarůžky nemají chybu:yes::-*

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Kriss: ale já píšu v rcp, že je možno dát oleje půl/napůl;-):-)
    ten olivový má specifickou chuť i vůni a zdá se mě být "hustější"
    ale pokud dáš jenom slunečnicový, myslím, že se nestane nic;-)

    Odpovědět

  • Kriss Kriss

    Chci se zeptat, jestli je lepší zalévat olivovým olejem. Zvažuji, jestli dát olivový nebo slunečnicový. Je v tom nějaký výrazný rozdíl v tomto případě?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    clupmi::-O:-O no pááni,to je nápad za sto bodů..úžasné:yes::yes: to bude lahoda,pane jahoda:-8:-D,to si udělám a sušená rajčata dám vlastnoručně urobená:-D http://www.toprecepty.cz/recept/22414-susena-rajca...
    díky za tip;-):-) a za vyzkoušní receptu:yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Udělal jsem z nich pomazánku. Je excelentní! Třeba na topinky.viz:
    http://clupmi.blog.cz/1108/pomazanka-z-vymazlenych...
    :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lilith-Isa Lilith-Isa

    tvarůžky máme doma velice rádi :-) recept vyzkouším a dávám 3 bodíky:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Loštické tvarůžky na mně mávají z lednice a já už vím, co s nima udělám:-D:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    clupmi:děkuji za krásné foto i za odzkoušení:-K;-):-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    S tvarůžkama jsem se pomazlil až až!!!:yes: Bylo to fakt eňo ňuňo. Přidal jsem své dvě fotky. :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    senky::-O:-O trestuhodné:-D:-D:-Dbudeš muset udělat repete;-):-D:yes: díky za odzkoušení:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Rebi,na megamejdan:-)):-)) jsem naložila plnou sklenici a nestihla jsem ani ochutnat:-((,zežrali(s prominutím,ale doslova):-D:-D je rychlostí blesku :-p:-)):-))

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    OMG!!! to vypadá mega luxusně!! tomu říkám papáníčko :-K:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo