

Vodové pečivo
Suroviny
- 1 kg pšeničné mouky hladké
- 1,5 dkg soli
- 1,5 dkg droždí
- 1,5 dkg cukru
- 4,5 dcl vody Z tohoto množství vyrobíme 24 ks pečiva-50 g.
- Výroba těsta je podle základního postupu "Máslový rohlík"
- Kvásek-těsto.
Postup přípravy receptu
Tvarujeme z dobře vyzrálého těsta bulky a žemle.
Žemle řezané - stočené bochánky těsta se zformují do podlouhého tvaru a po zavlažení se před sázením 2x nebo 3x naříznou šikmo ostrým nožem.
Žemle hladké- stočené bochánky dáme hned na plechy a necháme kynout. Po dostatečném nakynutí zavlažíme bochánky vodou a dáme do pečícího prostoru.
Pečení:
Zavlažené pečivo pečeme v zapařeném pečícím prostoru. Pečení má být za dostatečného množství páry a stejnoměrné teploty pece. Doba pečení je podle hmotnosti výrobků. Menší pečivo 8 minut, větší kusy 14 minut a pečivo o hmotnosti 500 g 18-20 minut.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vodové pečivo
-
fb.lib:
...a proč tedy tu teplotu nedáte do teceptu
To, že každý trouba peče jinak je asi pravda, ale jinak je to jen mantra která zní falešně, když není uvedena vůbec žádná teplota, nebo aspoň že se peče v slabě-středně-silně vyhřáté troubě -
Aika:200 až 220°C Ona každá pec nebo trouba peče jinak,ty časy na gramáš jsou orientační.Já peču déle mám rád vypečenější.
-
Asi neumim číst. Nenašla jsem teplotu, při které mám péct !
-
eva hubova:Šikulka,moc hezký,povedli se Ti.díky za foto.
-
Nikomu se v té zimě nechtělo zajít pro rohlíky, tak jsem vyzkoušela Tvůj recept
přidávám Ti foto a
-
Nedávno jsem z takového těsta dělala bagety, přidala jsem je do podobných receptů