Grahamový rohlík

fb.lib Kuchař: fb.lib

Domácí pekárna 6 názorů

Suroviny

80 dkg pšeničné mouky celozrnné
20 dkg pšeničné mouky hladké
1,5 dkg soli
2 dkg droždí
1 dkg cukru
3 dkg stolního másla
3 dkg sušeného mléka
4 dcl vody do těsta
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.

  2. Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku těsta stočíme malé bochánky, které rozválíme na placky.

  3. Dále svineme na rohlík. Z této dávky vyrobíme 32 ks-40 g.

Poznámka

Tento rohlík jsem nikdy nepekl, ani nikdo z mého okolí ho nevyzkoušel, ale myslím, že sem patří. Pokud ho někdo vyzkouší, dejte vědět. Díky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grahamový rohlík

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Boubelinda:Moc krásný díky za foto,já když jsem je dělal tak jsem je potíral jen slanou vodou a sypal kmínem solí a sezamem.Vajíčkem to zkusím taky,moc se mi to libý.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Tak vyzkoušeno, těsto se vůbec nelepilo. nemusela jsem moučit. Jsou výborné.:-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Pajaja:Já rohlíky celozrnné nepeču ale peču žitný chleba a mám pocit že by postup měl být stejný.Vemte si Moskevský chléb 50dkg žitný chlebový a 50dkg celozrný mouky a žitný kvas tekutý.
    Já mám dojem že pšeničná mouka na grahamový rohlík je na přípravu kvásku.Celozrnné pečivo nekyne jen odpočívá a kyne až při pečení v troubě.Berte to tak že na grahamový rohlík obě mouky jsou pšeničné tak tento poměr mě přijde normální.Pokud budete chtít tyto rohlíky tmavé místo čisté vody použijte meltu.U žitné mouky ať celozrnné tak normální by to bylo jiné.Hezký večer.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Celozrnné rohlíčky - ty mám ráda a ráda je i peču. Jen. . . ten poměr celozrnné a "normální" hladké mouky, no nevím. Mám tu zkušenost, že té celozrnné je třeba méně než té normální. Těsto je moc suché a nepracuje se s ním dobře. Normálně jsem si myslela, že kupované celozrnné pečivo je jen z celozrnné mouky, ale opak je pravdou. Ono to prostě jen z celozrnné nejde. Já bych dala poměr 60 dkg pšeničné hladké a 40 dkg pšeničné celozrnné. Fakt moje zkušenost. . . Jinak stojí určitě za vyzkoušení. :-):yes:+

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib(autor receptu)

    Děkuji ale já jsem je nepekl tak nevím.Když je někdo upeče ať dá vědět!!!!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes: velmi zajímavé rohlíky:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: grahamový rohlík grahamový rohlík recept celozrny rohlik rohlík grahamový grahamový rohlík-recept recept na grahamovy rohlik recept grahamový rohlík celozrný rohlík recept domácí grahamový rohlík moskevský chléb recept grahamový rohlík recepty co je to grahamovy rohlik grahamový rohlík a zdraví grahamovy rohlik slozeni tmave rohliky domácí grahamové rohlíky grahamový moskevský chléb qrahamove testo co obsahuje grahamový rohlík