Francouzský chléb

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 6 hodin 15 minut podle velikosti jedlíků Domácí pekárna 15 názorů

Suroviny

1 čajová lžička Instantní droždí
400 g Pšeničná mouka hladká
15 gramů máslo
1 čajová lžička sůl
300 ml voda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin.

  2. Když zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme a chléb z nádoby vyklopíme.

Poznámka

Jak jsem si všiml, většina jiných pekáren dávkuje suroviny v opačném pořadí. Celkový výsledek záleží na kvalitě a jakosti použité mouky. V tomto případě Biomouka pšeničná hladká, Biomlýn, s.r.o., provoz Březník 254, 675 74 okr. Třebíč. Už jsem měl výsledky mnohem lepší.http://miric.unas.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzský chléb

  • halama halama

    Prosím Vás nemáte někdo manual na dom. Pekárnu,, Bread Maker 901?? scháním ji všude ale marně. Chtěl bych taky vyzkoušet chleba, nemám možnost přeložení: děkuji moc za odpověďi Jindra:-(

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Alustra: Na mé pekárně Panasonic SD-253 trvá speciální program Fransosisch (s přehlasovaným o) 6 hodin. Proto stačí tak malé množství droždí a nemusí se přidávat cukr. Potom je struktura střída taková "otevřená" s velkými póry. Samozřejmě záleží na kvalitě mouky, ale je to automat, takže jaké jsou tam časy a teploty v daných okamžicích vůbec netuším.:-*:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Do žiadneho chleba nepridávam cukor a cesto krásne vybehne. Používam ale čerstvé droždie, nie sušené. So sušeným nemám skúsenosti pri pečení chleba. ;-)

    Odpovědět

  • Alustra Alustra(neregistrovaná)

    Ahoj dala jsem suroviny přesně podle receptu ael chleba se nepovedl. Nevim jestli je to tím že muj program Francouzský je na 3 hod. Nebo je v tom receptu málo droždí já vetšinou dávám na chleba 2 lžičky droždí. A také mi v tom receptu chybí cukr. Nevíte kde byla zrada?

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    kac.enka: Ne, nepřidává. Receptura je přesně podle návodu k pekárně Panasonic.

    Odpovědět

  • kac.enka kac.enka

    Krásný chlebík, chtěla bych ho zkusit ale opravdu se tam nepřidává aspoň lžička cukru k aktivaci droždí??

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Pekáren je na trhu obrovské množství a každá je jiná. Těch 6 hodin je asi specifikum Panasonicu. Vtip bude v tom, že je u tohoto programu v receptuře menší procentuální dávkování droždí a chléb déle kyne. Tím se prokvasí větší množství sacharidů, vznikne více kypřících plynů a střída má pak jemnější strukturu - až vatovitého charakteru. :-K

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Tak mě to nedalo a chleba jsem vyzkoušela;-)jak jsem už psala,mám na pečce program French,tak jsem to dala na to a tu je výsledek;-)přidám fotku,pokud bys jí tam nechtěl,tak jí smažu;-):-))jinak chleba mi chutná,je dobrý a nádherně voní:-)) a ještě jsem přidala do chleba trochu kmínu:-))

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Tak já mám na pekárně program French-Francouzský chléb,ale jestli peče 6 hod nevím,protože jsem to ještě nezkoušela,mám pekárnu krátkou chvíli;-) asi budu muset zkusit,chlebík se mi moc líbí a já jsem taková,že vše vyzkouším;-)tak do toho půjdu adám info jak to dopadlo:-Da tobě zatím posílám bodíka,protože se mi rcp líbí:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    evikc07 tak dej pak vědět, jak se upekl, jo? Třeba i os. vzkaz, kdybych to přehlídla, zajímá mne ten chlebík;-)

    Odpovědět

  • evikc07 evikc07

    Právě jsem dala ingredience do pekárny, tak uvidíme, jak se povede;-) Ale také nemám žadný program na pekárně Morphy Richards na šest hodin:-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Clupmi, 6 hodin:-O, to koukám, ale ani já na ETĚ Delikates tento program taky nemám a všechny chleby mi udělá DP, ale peču v troubě, ty tvary z DP se mi nelíbí. To nic nevadí tomu, že ho máš pěknej na průřezu a tak máš 5.bodík:yes:

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Ten vypadá krásně!Taky nemám na pekárně 6hod.program.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásný chleba, ale mám dojem, že program na mé pekárně UNOLD nemám program, který má 6 hodin:-O Hodně zajímavé jsou také ty suroviny v opačném gardu:-O. Ale krásný chleba na řezu!!:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Určitě na něj jednou dojde:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: francouzský chléb z domácí pekárny francouzký chléb francouský chléb francouzsky chleba z domaci pekarny francouzký chleba francouzský chléb domácí pekárna francouzsky chleb v domaci pekarne francouzský chléb z pekárny domácí francouzský chléb biomlýn březník domácí pekárna francouzský chléb recept na domácí francouzský chléb francousky chleba francouzký chléb recept francouzsky chleb pekarna chleba z domácí pekárny recepty francouzský chleba z pekárny recept na francouzký chléb aktivace drozdi francouzskychlebrecept

Zapomněl/a jsem heslo