

Francouzský chléb
Suroviny podle velikosti jedlíků
- 1 čajová lžička Instantní droždí
- 400 g Pšeničná mouka hladká
- 15 gramů máslo
- 1 čajová lžička sůl
- 300 ml voda
Postup přípravy receptu
Suroviny nadávkujeme do pečné nádoby v pořadí jak jsou za sebou v seznamu. Pekárnu Panasonic SD-253 nastavíme na program French BAKE, který trvá 6 hodin.
Když zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme a chléb z nádoby vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Jak jsem si všiml, většina jiných pekáren dávkuje suroviny v opačném pořadí. Celkový výsledek záleží na kvalitě a jakosti použité mouky. V tomto případě Biomouka pšeničná hladká, Biomlýn, s.r.o., provoz Březník 254, 675 74 okr. Třebíč. Už jsem měl výsledky mnohem lepší.http://miric.unas.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzský chléb
-
Prosím Vás nemáte někdo manual na dom. Pekárnu,, Bread Maker 901?? scháním ji všude ale marně. Chtěl bych taky vyzkoušet chleba, nemám možnost přeložení: děkuji moc za odpověďi Jindra
-
Alustra: Na mé pekárně Panasonic SD-253 trvá speciální program Fransosisch (s přehlasovaným o) 6 hodin. Proto stačí tak malé množství droždí a nemusí se přidávat cukr. Potom je struktura střída taková "otevřená" s velkými póry. Samozřejmě záleží na kvalitě mouky, ale je to automat, takže jaké jsou tam časy a teploty v daných okamžicích vůbec netuším.
-
Do žiadneho chleba nepridávam cukor a cesto krásne vybehne. Používam ale čerstvé droždie, nie sušené. So sušeným nemám skúsenosti pri pečení chleba.
-
Ahoj dala jsem suroviny přesně podle receptu ael chleba se nepovedl. Nevim jestli je to tím že muj program Francouzský je na 3 hod. Nebo je v tom receptu málo droždí já vetšinou dávám na chleba 2 lžičky droždí. A také mi v tom receptu chybí cukr. Nevíte kde byla zrada?
-
kac.enka: Ne, nepřidává. Receptura je přesně podle návodu k pekárně Panasonic.
-
Krásný chlebík, chtěla bych ho zkusit ale opravdu se tam nepřidává aspoň lžička cukru k aktivaci droždí??
-
Pekáren je na trhu obrovské množství a každá je jiná. Těch 6 hodin je asi specifikum Panasonicu. Vtip bude v tom, že je u tohoto programu v receptuře menší procentuální dávkování droždí a chléb déle kyne. Tím se prokvasí větší množství sacharidů, vznikne více kypřících plynů a střída má pak jemnější strukturu - až vatovitého charakteru.
-
Tak mě to nedalo a chleba jsem vyzkoušela
jak jsem už psala,mám na pečce program French,tak jsem to dala na to a tu je výsledek
přidám fotku,pokud bys jí tam nechtěl,tak jí smažu
jinak chleba mi chutná,je dobrý a nádherně voní
a ještě jsem přidala do chleba trochu kmínu
-
Tak já mám na pekárně program French-Francouzský chléb,ale jestli peče 6 hod nevím,protože jsem to ještě nezkoušela,mám pekárnu krátkou chvíli
asi budu muset zkusit,chlebík se mi moc líbí a já jsem taková,že vše vyzkouším
tak do toho půjdu adám info jak to dopadlo
a tobě zatím posílám bodíka,protože se mi rcp líbí
-
evikc07 tak dej pak vědět, jak se upekl, jo? Třeba i os. vzkaz, kdybych to přehlídla, zajímá mne ten chlebík
-
Právě jsem dala ingredience do pekárny, tak uvidíme, jak se povede
Ale také nemám žadný program na pekárně Morphy Richards na šest hodin
-
Clupmi, 6 hodin
, to koukám, ale ani já na ETĚ Delikates tento program taky nemám a všechny chleby mi udělá DP, ale peču v troubě, ty tvary z DP se mi nelíbí. To nic nevadí tomu, že ho máš pěknej na průřezu a tak máš 5.bodík
-
Ten vypadá krásně!Taky nemám na pekárně 6hod.program.
-
Krásný chleba, ale mám dojem, že program na mé pekárně UNOLD nemám program, který má 6 hodin
Hodně zajímavé jsou také ty suroviny v opačném gardu
. Ale krásný chleba na řezu!!
-
Určitě na něj jednou dojde