Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chleba  z pravého kvásku

Chleba z pravého kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…

Sušenky pro hezké ráno

Sušenky pro hezké ráno

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Těsto jsem zadělávala v pekárně na program - těsto/, ale pekárna není podmínkou, na vále ho vypracujete zrovna tak, jen v té pekárně to je bez práce/. Nechala umíchat a…

hekute

60 min

Sójové nugetky v trojobalu

Sójové nugetky v trojobalu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sójové nudličky vaříme ve velkém hrnci podle návodu v osolené vodě, stačit by ale mělo 10 min. Přecedíme, hrnec naplníme studenou vodou, vložíme nudličky do vody a…

jumano

20 min

Grahamový rohlík

Grahamový rohlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou.Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku…

Křehký rohlík

Křehký rohlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Typická křehkost tohoto výrobku je dána vysokým obsahem tuku. Z dobře vypracovaného těsta tvarujeme rohlíky, které po nakynutí sypeme solí a kmínem. Výroba těsta dle…

Kávový rohlík

Kávový rohlík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Postup viz. Máslový rohlík.Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky…

Celozrnné rohlíky

Celozrnné rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…

Těsto na pizzu z DP

Těsto na pizzu z DP

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Všetko od tekutého po sypkej nasypeme do pekárne a dáme program "kysnuté cesto". Hotové cesto vyvaľkáme a zdobíme podľa chuti a upečieme

Dalamánky kefírové

Dalamánky kefírové

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků,…

Chléb a bramborové bulky

Chléb a bramborové bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout.Chléb peču…

Dalamánky kořeněné

Dalamánky kořeněné

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Výroba kvásku a těsta dle základního postupu "Máslový rohlík" Těsto necháme 30 minut odpočinout a pak přetužíme. Krájíme malé kousky těsta, které stočíme do bochánku a…

Kukuřičné šroubky

Kukuřičné šroubky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…

Barevné nudlové těsto

Barevné nudlové těsto

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Mouku prosejeme na vál a uprostřed vytlačíme důlek. Špenát velmi jemně usekáme a vymačkáme v utěrce. Přidáme vejce, sůl, muškát a olej. Vypracujeme pružné těsto.…

Dalamánky originál

Dalamánky originál

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…

Brambodlíky

Brambodlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme.Přidáme mouku žitnou a polohrubou (prosáté).Přidáme 1 celé vejce a nastrouhanou Nivu.Osolíme, přidáme římský kmín, cca 1…

Sušenky Krásné ráno

Sušenky Krásné ráno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Ovesné vločky do růžova opražíme a pomeleme - rozmixujeme.Suroviny zpracujeme na těsto (těsto jsem zadělávala v pekárně na programu "Těsto", ale pekárna není podmínkou,…

hekute

60 min

Briošky různých tvarů

Briošky různých tvarů

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…

1 2 3

Naposledy jste si prohlédli