Bramborový chlebík
Recept ještě nebyl hodnocenVečer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Všetko od tekutého po sypkej nasypeme do pekárne a dáme program "kysnuté cesto". Hotové cesto vyvaľkáme a zdobíme podľa chuti a upečieme
Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem.…
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků,…
CHLÉB - Z mouky, vody a droždí uděláme těsto, do něj můžeme přidat např. slunečnicově semínko. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a cca 45 minut necháme kynout.Chléb peču…
Nejdříve spojíme kvásek, tekutiny a koření. Přidáme mouku, případně semínka a vločky a uhněteme těsto. Podle potřeby přidáme mouku, těsto by mělo být jemné, měkké, ale…
V mlieku rozmiešame cukor, pridáme rozdrobené droždie, 1 PL múky hladkej, necháme v teple stáť cca 30 minút. Medzitým si nasekáme tekvicové semeno veľkým nožom. V…
K rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promísíme a 30-40 minut necháme odpočinout – proběhne autolýza, mouka zbobtná a lepková struktura se pak lépe vyvíjí.K odpočinuté…
Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na…
Nejdříve smícháme rozemleté otruby s oběma druhy mouky, postupně přidáme změklý tuk, jemně mletý cukr, žloutek, mléko i fruktosu a vypracujeme hladké těsto. Necháme…
Výroba kvásku a těsta dle základního postupu "Máslový rohlík" Těsto necháme 30 minut odpočinout a pak přetužíme. Krájíme malé kousky těsta, které stočíme do bochánku a…
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.…
1. Všechny druhy mouky a žitných otrub vsypte do větší mísy a promícháme. U prostřed vyhloubíme důlek a dejte do něj rozdrobené droždí prozpuštěné ve třech lžících…
Mouku prosejeme na vál a uprostřed vytlačíme důlek. Špenát velmi jemně usekáme a vymačkáme v utěrce. Přidáme vejce, sůl, muškát a olej. Vypracujeme pružné těsto.…
Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme.Přidáme mouku žitnou a polohrubou (prosáté).Přidáme 1 celé vejce a nastrouhanou Nivu.Osolíme, přidáme římský kmín, cca 1…
Vezmeme kvásek z lednice a přelijeme do misky. Oživíme ho žitnou moukou a vlažnou vodou a vše společně zamícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme přes noc nakynout. Poté…
Ovesné vločky do růžova opražíme a pomeleme - rozmixujeme.Suroviny zpracujeme na těsto (těsto jsem zadělávala v pekárně na programu "Těsto", ale pekárna není podmínkou,…
Příprava kvásku (omládku) dle základního postupu. Briošky vyrábíme ze středně tuhého těsta jako na vánočky. Těsto má být dobře vyzrálé, aby se briošky dobře formovaly a…
Těsto jsem zadělávala v pekárně na program - těsto/, ale pekárna není podmínkou, na vále ho vypracujete zrovna tak, jen v té pekárně to je bez práce/. Nechala umíchat a…
1. Vejce ušleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny. Přidáme cukr a rumovou přísadu do pečení a šleháme dál, dokud nevznikne hladký krém. Vmícháme mandle. Mouku promícháme…
Suroviny na rozkvas smícháme dohromady a zakryté necháme 10-12 hodin prokvasit. Zároveň uděláme záparu. Mouku a semínka za stálého míchání zalijeme 250 g horké vody,…