Chléb s pěti druhy semínek

Domácí pekárna Doba přípravy: 4 hodiny 31 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: 4 hodiny 31 názorů

Suroviny 17 padesátigramových krajíčků

1 lžička instantního droždí
500 g pšeničné mouky
1 lžíce cukru
25 g másla
1,5 lžíce sušeného mléka
1,5 lžička soli
350 ml vody
1 lžička kmínu
2 lžíce sezamových semínek
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce makových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
těsto celkem 957,70 g

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány.

  2. Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků.

  3. Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami), který trvá 4 hodiny.

  4. Velikost: Velký (L). Můžeme použít časovač.

Poznámka od kuchařky

Uvedený postup platí pro Bread Bakery Panasonic SD-253.

Uvedené hmotnosti platí při použití originální přiložené odměrky.

Výtěžnost těsta je 191,54

Hmotnost po upečení: 850,00 gramů

Ztráty pečením: 11,2 %

Výtěžnost hotového výrobku vyšla na 170

http://miric.unas.cz

Komentáře k receptu Chléb s pěti druhy semínek

  • rebeka rebeka

    HankaPu:krucikozacap:-D:-D to mě nenapadlo:-O ale nemám já smůlu:-?:-D mám doma jem Meggle..tekutou:-//:-D ale něco koupím a upeču;-):yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    rebi, všude tam, kde se dává sušené mléko, tak já používám sušenou smetanu do kávy, kterou mám pořád doma po ruce.:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    clupmi:ano,šéfe:-!:-!:yes::-D:-D:-D

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    rebeka: Tak existuje jedna dobrá osvědčená metoda: Pokus/omyl ;-)
    Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.:-K
    Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    clupmi::-D:-D:-D:yes:
    ani Sunar u nás není,ani u sousedů:-S musí to tam být:-? mám brkaši v prášku,co ty na to;-):-?:-D

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    rebeka: :-D Konečně mám pořádný počet komentářů :-D
    Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to:-//
    Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.;-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    clupmi:díky za info o výtěžnosti;-):-D tady je kolem toho takové vzrůšo,že snad do něj půjdu:-D:-D
    jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá:-D)..maková semínka:-!:-O myslíš tím normální nemletý mák:-D:-?
    a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je:-? já ho doma nemám,protože ho nepoužívám,a kvůli pár lžícím se mi ho nechce kupovat:-S

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Rozkas šéfe! Umazal jsem, to co vám tam překáželo. ;-(

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    rebeka: Výtěžnost je nejdůležitější technologický a ekonomický ukazatel pekařský výroby. Udává, kolik kilogramů těsta (pečiva) se vyrobí (upeče) ze 100 kg mouky.
    K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.:-K

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Merylas: Ano to pořadí je opačné jak uvádějí, v podstatě, asi všechny ostatní pekárny. Je to specifikum Panasonicu, přesně podle návodu k obsluze. Dělám to tak. Nikdy jsem to nezkoušel opačně. Ale ty to dělej podle návodu tvé pekárny. :-K

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Fantom:Ano pekl!! Byl vynikající, proto jsem vám ho "pověsil na nos" :-p, jenže fotku bohužel nemohu najít???

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Klariska:právě ta výtěžnost..ta mě trápí:-D:-D že nevím,o co jde a komu to prospěje..výtěžnost:-O:-?:-? pro mě je relevantní informace,zda je chleba k jídlu..tečka;-):yes::-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    clupmi, já bych se ráda zeptala na pořadí vkládaných ingrediencí do pečící nádoby. Ještě nikdy jsem nedávala jako první droždí. Vždy dávám jako první tekutiny, pak mouku smíchanou se solí a úplně nakonec nahoru droždí. Nesetkala jsem se s takovým pořadím jak píšeš ještě nikde, tak bych se chtěla ubezpečit, jestli to máš opravdu takto vyzkoušené. Děkuji.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Holky a Fantome, prostě se vykašlete na ty gramy a procenta za každou surovinou (které by dle mého měl, minimálně pro zpřehlednění, autor odmazat) a řiďte se údajem před ní, tam je to na naštěstí na lžíce, lžičky a mililitry ;-).
    Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků? :no:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Fantom::-D:-D jsem ráda,že v tom nepochopení:-D nejedu sama:-D:yes:;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: seminka do chleba semínka na chleba hořký mák "hořký mák" semínka na pečivo jaká semínka do chleba semínka k jídlu semena do chleba jaká semínka přidat do chleba semínka druhy semínka v chlebu semínka na chléb seminka chleba slaný chléb s rozinkami seminka do na chleba chléb ze semínka od seminka chlebu výtěžnost těsta druhy chleba v prášku dýňová semínka chléb