Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Chléb s pěti druhy semínek

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min

240 min (240 min příprava)

22. 3. 2011 10:49

Suroviny

Porce: 17 padesátigramových krajíčků

Nutriční hodnoty

Energie10 930 kJ / 2 612 kcal
Bílkoviny78,18 g
Tuky68,24 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 4,91 g
Sůl12,21 g
Sacharidy411,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Uvedený postup platí pro Bread Bakery Panasonic SD-253.

Uvedené hmotnosti platí při použití originální přiložené odměrky.

Výtěžnost těsta je 191,54

Hmotnost po upečení: 850,00 gramů

Ztráty pečením: 11,2 %

Výtěžnost hotového výrobku vyšla na 170

http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

rebeka

23. 3. 2011 21:05

HankaPu:krucikozacap:-D:-D to mě nenapadlo:-O ale nemám já smůlu:-?:-D mám doma jem Meggle..tekutou:-//:-D ale něco koupím a upeču;-):yes:

HankaPu

23. 3. 2011 21:03

rebi, všude tam, kde se dává sušené mléko, tak já používám sušenou smetanu do kávy, kterou mám pořád doma po ruce.:-)

rebeka

23. 3. 2011 15:08

clupmi:ano,šéfe:-!:-!:yes::-D:-D:-D

clupmi

23. 3. 2011 11:26

rebeka: Tak existuje jedna dobrá osvědčená metoda: Pokus/omyl ;-)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.:-K
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...:yes:

rebeka

23. 3. 2011 11:05

clupmi::-D:-D:-D:yes:
ani Sunar u nás není,ani u sousedů:-S musí to tam být:-? mám brkaši v prášku,co ty na to;-):-?:-D

clupmi

23. 3. 2011 11:01

rebeka: :-D Konečně mám pořádný počet komentářů :-D
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to:-//
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.;-):-K

rebeka

23. 3. 2011 10:37

clupmi:díky za info o výtěžnosti;-):-D tady je kolem toho takové vzrůšo,že snad do něj půjdu:-D:-D
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá:-D)..maková semínka:-!:-O myslíš tím normální nemletý mák:-D:-?
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je:-? já ho doma nemám,protože ho nepoužívám,a kvůli pár lžícím se mi ho nechce kupovat:-S

clupmi

23. 3. 2011 10:28

Rozkas šéfe! Umazal jsem, to co vám tam překáželo. ;-(

clupmi

23. 3. 2011 10:26

rebeka: Výtěžnost je nejdůležitější technologický a ekonomický ukazatel pekařský výroby. Udává, kolik kilogramů těsta (pečiva) se vyrobí (upeče) ze 100 kg mouky.
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.:-K

clupmi

23. 3. 2011 10:23

Merylas: Ano to pořadí je opačné jak uvádějí, v podstatě, asi všechny ostatní pekárny. Je to specifikum Panasonicu, přesně podle návodu k obsluze. Dělám to tak. Nikdy jsem to nezkoušel opačně. Ale ty to dělej podle návodu tvé pekárny. :-K

clupmi

23. 3. 2011 10:19

Fantom:Ano pekl!! Byl vynikající, proto jsem vám ho "pověsil na nos" :-p, jenže fotku bohužel nemohu najít???

rebeka

22. 3. 2011 22:06

Klariska:právě ta výtěžnost..ta mě trápí:-D:-D že nevím,o co jde a komu to prospěje..výtěžnost:-O:-?:-? pro mě je relevantní informace,zda je chleba k jídlu..tečka;-):yes::-D

Merylas

22. 3. 2011 22:05

clupmi, já bych se ráda zeptala na pořadí vkládaných ingrediencí do pečící nádoby. Ještě nikdy jsem nedávala jako první droždí. Vždy dávám jako první tekutiny, pak mouku smíchanou se solí a úplně nakonec nahoru droždí. Nesetkala jsem se s takovým pořadím jak píšeš ještě nikde, tak bych se chtěla ubezpečit, jestli to máš opravdu takto vyzkoušené. Děkuji.

Klariska

22. 3. 2011 21:59

Holky a Fantome, prostě se vykašlete na ty gramy a procenta za každou surovinou (které by dle mého měl, minimálně pro zpřehlednění, autor odmazat) a řiďte se údajem před ní, tam je to na naštěstí na lžíce, lžičky a mililitry ;-).
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků? :no:

rebeka

22. 3. 2011 21:57

Fantom::-D:-D jsem ráda,že v tom nepochopení:-D nejedu sama:-D:yes:;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: seminka do chleba semínka na chleba hořký mák "hořký mák" semínka na pečivo jaká semínka do chleba semínka k jídlu semena do chleba jaká semínka přidat do chleba semínka druhy semínka v chlebu semínka na chléb seminka chleba slaný chléb s rozinkami seminka do na chleba chléb ze semínka od seminka chlebu výtěžnost těsta druhy chleba v prášku dýňová semínka chléb

Suroviny: droždí instantní, mouka pšeničná, cukr, máslo, mléko sušené, sůl, voda, kmín celý, semínka sezamová, semínka dýňová, semínka maková, semínka slunečnicová,

TopRecepty.cz

Chléb s pěti druhy semínek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pyJ