Krůtí prsa na mrkvi a bazalce

zizalka Kuchařka: zizalka

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

krůtí prsa
sůl, pepř
máslo
mrkev
smetana/mléko
smetanový sýr typu Lučina
čerstvé lístky bazalky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a odložíme stranou. Mrkev nakrájíme na kolečka / půlkolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mrkev a pár minut restujeme, než se nám mrkvička krásně rozvoní.

  2. Poté přidáme nakrájená krůtí prsa a orestujeme je ze všech stran. Podlijeme plnotučným mlékem nebo smetanou, přidáme pár lžic smetanového sýra dle počtu strávníků a dle své chuti. Až se všechen sýr rozpustí, ztlumíme plamen, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 30-40 minut.

  3. Na závěr dochutíme solí a pepřem, přidáme na jemno nasekané lístky čerstvé bazalky, a ještě 5 minut necháme zvolna probublávat, aby se všechny chutě prolnuly. Podáváme s bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí prsa na mrkvi a bazalce

Tématické fráze: dušená krůtí prsa na bazalce kruti prsa na bazalce kruti prsa mrkev krůtí v mrkvi krutí prso mrkev krůtí prsa krůtí prsa dušená mrkev krůtí prso na bazalce dušené krůtí maso s mrkví kruti prsa recept krůtí prsa recepty krůtí prso recepty krutí na mrkvi krůtí maso v mrkvi na másle pecena kruti prsa s mrkvi krůtí prsa na rozmarýnu,dušená mrkev recepty krůtí prsa v mrkvička kruti s mrkvi kruti prsa pečena na mrkvi