Velikonoční fazolová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenUzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Pomerančové řezy s tvarohovým krémem jsou lahodným spojením svěží citrusové chuti a jemné krémové náplně. Nadýchaný korpus s vůní pomerančů doplňuje lehký tvarohový krém…
Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček…
Domácí pekárna je skvělý pomocník! Nechte ji vypracovat těsto na tyto skvělé domácí rohlíčky z pivního těsta. Vykynuté těsto pak už jen rozdělte a vyválejte do tvaru…
Čočka je velmi vydatná a zdravá. Nemusíme zůstávat jen u klasické čočky na kyselo, skvěle chutná také v kombinaci se zeleninovou směsí. Uvařenou čočku podáváme s…
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro…
Tyto chutné závitky z kuřecího masa překvapí zajímavou náplní. Přidáme do nich totiž kromě slaniny a sýra i kopřivy a křepelčí vejce. Závitky podáváme s dobře ochuceným…
Jednoduchý a vláčný moučník s mrkví a mletými ořechy připravíme velmi snadno. Po upečení a vychladnutí ho podáváme posypaný cukrem, nebo ho můžeme potřít citronovou…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, brynzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Falešná houbová polévka z ředkviček vás překvapí svou chutí i jednoduchostí. Přestože neobsahuje houby, díky speciální úpravě ředkviček získá polévka překvapivě houbové…
Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás…
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. …
Tradičním symbolem českých Velikonoc je sladký beránek. Krásného beránka můžeme připravit například z těsta, do kterého přidáme vysokoprocentní smetanu. Beránka po…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Drobné dortíky se hodí na oslavy i posezení s přáteli. Připravíme je z vláčného těsta, ochuceného bílou čokoládou, a naplníme švestkovou směsí, která voní rumem a…
Tento lahodný koláč připravíme z nadýchaného čokoládového těsta ochuceného oříšky, do kterého poklademe šťavnaté hrušky. Koláč navíc posypeme mandlovými lupínky, které…
Dýně je skvělá pro svou možnost zpracování jak do slané, tak i sladké kuchyně. V období podzimu ji tak můžeme přidat třeba do bábovky. Nadýchané těsto kromě dýně doplní…
Pórková polévka, připravená na základu z máslové jíšky, chutná výborně. Díky tomu, že do ní přidáme brambory, dobře zasytí. Kromě skvělé chuti pórku v ní najdeme ještě…
Hlíva ústřičná je doslova královnou mezi houbami a nabízí pro naše tělo spoustu benefitů. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy a nevíte jak hlívu zpracovat, vyzkoušejte…
Jahodový dort v odlehčené formě. Díky obsahu celozrnné žitné mouky a sypaného müsli je korpus plný vlákniny, tvarohový krém dodá tělu potřebné množství bílkovin a jahody…