Beránek z třeného těsta
Recept ještě nebyl hodnocenKlasický velikonoční beránek ozdobí náš sváteční stůl. Připravíme ho jednoduše z třeného těsta, které provoníme rumem a citronovou kůrou. Pak už jen stačí dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasický velikonoční beránek ozdobí náš sváteční stůl. Připravíme ho jednoduše z třeného těsta, které provoníme rumem a citronovou kůrou. Pak už jen stačí dobře…
Velikonoční beránek nesmí chybět na našem svátečním stole. Podle tohoto jednoduchého receptu se jistě povede. Díky většímu množství vajec je beránek krásně nadýchaný.…
Tropický koláč je osvěžující dezert plný exotických chutí. Šťavnaté pomeranče, kiwi a banány se snoubí v jemném těstě, které se rozplývá na jazyku. Ideální volba pro…
Tento dort je perfektní volbou pro speciální příležitosti, jako jsou narozeniny, oslavy, nebo svátky jara. Jemný piškotový korpus s máslovým krémem a sladkou marmeládou,…
Bezlepkový beránek který je jednoduchý na přípravu, připravený ze surovin které seženete i v běžném městském obchodě. Můžete si ho upéct ve světlé variantě, nebo část…
Uzené maso, pažitka, medvědí česnek, jarní bylinky, to vše neodmyslitelně k Velikonocům patří. Zkuste si je i vy zpestřit touto jarní polévkou. Bezesporu vám zachutná a…
Pomerančové řezy s tvarohovým krémem jsou lahodným spojením svěží citrusové chuti a jemné krémové náplně. Nadýchaný korpus s vůní pomerančů doplňuje lehký tvarohový krém…
Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček…
Čočka je velmi vydatná a zdravá. Nemusíme zůstávat jen u klasické čočky na kyselo, skvěle chutná také v kombinaci se zeleninovou směsí. Uvařenou čočku podáváme s…
Pokud vás již omrzeli sladké palačinky, můžete vyzkoušet tyhle slané, plněné a bohatě sypané na povrchu. Zapečením sýrů a nádivky vznikne dokonalá kombinace chutí.
Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro…
Jednoduchý a vláčný moučník s mrkví a mletými ořechy připravíme velmi snadno. Po upečení a vychladnutí ho podáváme posypaný cukrem, nebo ho můžeme potřít citronovou…
Variace na slané francouzské sýrové koláče připravená z křehkého těsta, brynzy a medvědího česneku. Naprosto úžasná jarní kombinace, kterou by bylo škoda nevyzkoušet v…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Symbolem českých Velikonoc je bezesporu beránek, hojně pocukrovaný a s ovázanou mašličkou kolem krku. Každá hospodyňka na něj má svůj osvědčený recept. Nejen začátečníci…
Rebarbora je sezonní záležitost a je potřeba si ji pořádně užít. Je báječná v klasickém koláči na plech, ale můžete ji pro slavnostní příležitost vyzkoušet i v tomto…
Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás…
Sezona rebarbory pomalu klepe na dveře, a jestli přemýšlíte, co z ní vykouzlit, tenhle čtyřpatrový koláč s ořechovým krémem a tvarohovou polevou je trefou do černého. …
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Tradičním symbolem českých Velikonoc je sladký beránek. Krásného beránka můžeme připravit například z těsta, do kterého přidáme vysokoprocentní smetanu. Beránka po…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci křehkého beránka s lahodným krémem. Hořká poleva na povrchu ubere na sladkosti a krém těsto zjemní. Beránek se tak stane ozdobou…
Netradičním pokrmem jsou tyto knedlíčky. Připravíme je prakticky jako nádivku, s blanšírovanými kopřivami. Po vytvarování je pak uvaříme a podáváme posypané parmezánem a…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…