Kuře na paprice od Péti

Stroganov Kuchař: Stroganov

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Drůbeží maso 5 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

4 kuřecí stehna
1/2 kg cibule
125 g másla
+ - litr silného kuřecího vývaru
2 zelené papriky
olej na osmažení stehýnek
maďarská paprika
mouka na zahuštění
250 ml husté smetany
sůl
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna nasolíme a necháme odpočinout. Cibuli a papriku nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Pak přidáme zelenou papriku a vše ještě krátce smažíme. Poté přidáme maďarskou papriku, vzniklou směs podlijeme hrnkem vývaru a položíme na ni pařák.

  2. Na pánvi zprudka osmahneme stehýnka ve vyšší vrstvě oleje. Čím víc, tím lépe. Poté je přesuneme na pařák a posypeme zbylou Paprikou. Pařák používám z toho důvodu, že vzniklou omáčku na závěr rozmixuju. Kousky chrupavek a drobných kůstek rozmixované v omáčce opravdu nejsou dobré. Poté tlakáč zavřeme a vše dusíme 30 minut.

  3. Hrnec odstavíme a po otevření a vyjmutí stehýnek a pařáku zbylou směs dolijeme vývarem a necháme projít varem. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve troše studeného vývaru. Opět necháme projít varem a vzniklou omáčku vymixujeme tyčovým mixérem. Vaříme 15 minut na mírném plameni. Na závěr přidáme smetanu. Podáváme a těstovinami, případně s houskovým knedlíkem. Před servírováním maso obírám-ňahňat se rukama v omáčce není zrovna úplný odvaz. Recept vylepšuju posledních 20 let a tohle je, doufám, finální verze, tak snad vám bude chutnat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře na paprice od Péti

Zapomněl/a jsem heslo