Hovezi platky "pizzaiola"

bara.it Kuchařka: bara.it

Doba přípravy: zalezi na mase 3 porce Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

3 hovězí plátky
3 velká rajčata
6 silnějších plátků Mozzarelly
oregano
olivový olej
sůl
mouka na poprášení masa
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a zlehka poprášíme moukou.

  2. Na oleji prudčeji opečeme, poté snížíme oheň a pod pokličkou dusíme téměř do měkká (doba záleží na kvalitě masa).

  3. Poté přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut pod poklicí vaříme.

  4. Větší část rajčat narovnáme na plátky a pokryjeme každý kousek masa 2 plátky
    mozzarelly a zasypeme oreganem. Sýr necháme rozpustit a maso servírujeme. Kdo má rád může přidat kapary či na kolečka nakrájené olivy.

Poznámka

Tenhle recept mam rada, nebot se daji pouzit i mene kvalitni rezy masa. Doba varu se sice trochu prodlouzi, ale na chuti se to nijak neprojevi. Me by se k tomu jako priloha hodily testoviny, ale to by mi asi doma neproslo. Taliani jsou sice nudlovi, ale jako prilohu je neuznavaji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovezi platky "pizzaiola"

  • slavek slavek(neregistrovaný)

    sorry,ale vypadá to, jako by už to někdo měl,:-((

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Baruš - dnes můžu maso - nemáš tam pro mně kousek? :-p:-p :-D :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • bara.it bara.it(autor receptu)

    Diky vsem za mile komentare.:-8 Zkuste - stoji to opravdu za to:-K.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Barčo, s chutí bych si dal:-p:-p:-p. S Iljus naprosto souhlasím, k dušení používám jedině krk nebo kližku:yes:. :-!:-)):yes::yes::yes: +7

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

  • pipre pipre

    Báro:yes::yes:+5.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Báro, kde je a není nejlepší část zvířete?:-)):-D Ślo by to třeba z kolene?:-)) Nééé, dělám si srandu, máš to krásné;-):yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it(autor receptu)

    Maris, ted jsi me dostala, ze jen jsem na to neprisla sama:-D:-)):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Tady platí v jednoduchosti je krása:yes: Určitě vyzkouším a aby to bylo opravdu "italské",:-K jako přílohu bych asi dala polentu. Je to +:yes::-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jééé to vypadá jedle ...:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Krása, co se týká masíčka. Je nádherné. Nemám ráda hovězí maso zadní, připadne mi suché, u nás vede kližka, krk .... Hovězí má být mírně prorostlé :yes: Však takový steak s kostí jedině prorostlý:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí pizzaiola omáčka pizzaiola hovezi platky kuřecí plátky ala pizzaiola u jančíků hovězí plátek pizzaola hovezi platek pizzaiola hovězí plátky recept steak pizzaiola recept hovezi platky s mozzarelou hovězí plátky na kamen pizzaiolla omáčka pizziola pizzailoa kuřecí plátek pizzaola pozzaiola steak pizzaiola pizzaola omáčka jancik hovezi kuřecí pizaiola