Losos v páře s bylinkovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenFilet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a…
Zeleninu omyjeme. Mořský koktejl necháme rozmrazit při pokojové teplotě, pak osušíme. Do mísy si natrháme saláty na kousky,okurku nakrájíme na kostky, papriku na…
Do mísy dámě měkký tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a mletou papriku. Všechno dobře promícháme a necháme asi jednu hodinu v chladu. Sladkokyselé…
Rýži uvaříme jako obvykle a necháme ji vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tác. Svaříme rýžový ocet s cukrem a solí a do teplého vmícháme wasabi křen a…
1) rohlíky uprostřed vydlabeme 2) do vzniklého otvoru dáme 2 lžičky bramborového salátu 3) do takto vzniklého "hnízdečka" posadíme uvařené vajíčko 4) vepředu i vzadu…
Lososa osolíme a obalíme v posekané petrželce nebo jiných bylinkách, které máme rádi. Těstovinovou rýži si uvaříme na skus, slijeme, propláchneme studenou voudou,…
Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou…
Maso z makrely obrané od kostí nakrájíme na kousky. Obojí rajčata, okurku, salát a cibulku také nakrájíme na kousky.Z oleje a všech zbývajících přísad metličkou…
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a narežeme na plátky. Pokvapkáme ich octom, osolíme, okoreníme, osladíme. Potom uhorku nastrúhame na jemné plátky, cibuľu nasekáme a…
Křehké salátové okurky krásně doplní a zjemní každý slaný pokrm, hodí se i jen tak ke svačince a jsou plné vody a vitamínů. Připravte si z nich salát, který můžete…
Jste milovníci kulatých a šťavnatých hamburgerů jako z oblíbeného fast foodového řetězce? Tak neváhejte a připravte si je jednoduše doma. Skvělé maso v obležení zeleniny…
Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i sýr.Umícháme dresing ze smetany, jogurtu a hořčice, který ochutíme cukrem, solí a pepřem podle vlastní chuti.…
Připravte si odlehčenou verzi obložených chlebíčků. Křupavý knäckebrot potřený čerstvým kozím sýrem a nazdobený kvalitními surovinami neodmítne ani ten nejpřísnější…
Nakládané salátové okurky, připravené bez dlouhého čekání, jsou křupavou a chutnou pochoutkou. Během pár hodin získají okurky díky jednoduchému nálevu svěží kyselkavou…
Nezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé…
Když se řekne jednohubka, každý si snad vybaví klasicky obložené kolečko rohlíku. Pokud však z nějakého důvodu pečivo není součástí vašeho jídelníčku, připravte si tyto…
Skvělé jednohubky nejen na silvestrovskou oslavu připravíte během chvilky a buďte si jisti, že během chvilky také zmizí ze stolu. Losos i krevety jsou velmi oblíbené a…
Svěží salát plný kvalitních a zdravých surovin. Kombinace křehké směsi listových salátů a barevné zeleniny z něj dělá pastvu pro oči. O sytost a přísun bílkovin se…
Z hlávky raného zelí můžeme připravit skvělý salát, který lze podávat jen tak nebo jako přílohu. Stačí zelí nakrájet a promíchat s cukrem, olejem a citronovou šťávou.…