Samosa - indická plněná taštička
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve připravte těsto, které bude půl hodiny, během přípravy náplně, odpočívat při pokojové teplotě. Do misky vsypte prosátou mouku, sůl a přilijte olej. Důkladně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve připravte těsto, které bude půl hodiny, během přípravy náplně, odpočívat při pokojové teplotě. Do misky vsypte prosátou mouku, sůl a přilijte olej. Důkladně…
Okurku obrátíte a několikrát podélně překrojíte. Poté svisle nakrájíte na kostičky. Do jogurtu přidáte 2 až 4 lžíce vody, dle hustoty jogurtu. Na jogurt nasypete…
Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na drobné kostky a smícháme s jogurtem.Přidáme namačkaný česnek, nasekaný kopr, sůl, pepř a chilli podle chuti.Polévku na talíři…
V čistom prostredí nazbierame šruchu, zbierame mladé rastliny, alebo konce starších. Preberieme od nečistôt, namočíme do studenej vody, viackrát premyjeme. Pokrájame na…
Zeleninu omyjeme, rajčátka nakrájíme na půlky, papriku nakrájíme na kousky, stejně tak sýr. Okurku oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky.Do větší mísy k…
Zeleninu omyjeme. Mořský koktejl necháme rozmrazit při pokojové teplotě, pak osušíme. Do mísy si natrháme saláty na kousky,okurku nakrájíme na kostky, papriku na…
Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika /ještě nebyl tučný. Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal…
Zeleninu omyjeme, rajčata, papriku a okurky nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme a obalíme v grilovacím koření. Pánev pokapeme olivovým olejem a…
Mozarellu, vejce, špenát, psyllium a sůl rozmixujeme v robotu. Rozprostřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut.Smícháme ricottu, kopr,…
2,5 x 2,5 krajíčků toustáku -(vyjde to akorát do dortové krabice) namazat pomazánkou, chleba - dala jsem 3 řady na sebe.obmazala česnekovou pomazánkou ,nahoře česneková…
Uvaříme špagety, ale už do vody je nalámeme na malé kousky protože potom se to špatně nabírá.Když jsou špagety uvařené dáme je vychladit a mezitím zbytek surovin…
Kolínka uvaříme podle návodu v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.Z okurky vykrojíme měkký střed (použijeme do salátu s nálevem) a zbytek…
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, tzn. s olivovým olejem, máslem a silným vývarem.Necháme prochladnout.Mezitím nahrubo nastrouháme okurku, dáme do síta, zasolíme…
Pod názvem čumfurt se skrývá rychlý salát, který připravíme z párku nebo buřtu nakrájeného na kolečka. Uzeninu smícháme s nakrájenou okurkou, paprikou a rajčaty a…
Připravte si osvěžující bavorský bramborový salát jako skvělou alternativu majonézových salátů. Vhodně ho doplňuje pečeně připravená po bavorském způsobu obalená v…
Tento pokrm kombinuje výživné látky a bohaté chutě. Čočka, plná bílkovin a vlákniny, se mísí s osvěžujícími kousky mrkve a jemností póru. A k tomu přidáme krémové,…
Schiacciata je italské pečivo, jedna z variant více známého chleba foccacia. Má plochý tvar a hodí se tak na přípravu sendvičů. Dovnitř takového sendviče můžeme dát…
Tento salát je lehký a osvěžující pokrm, který spojuje chutě Středomoří a Blízkého východu. Jemný kuskus se dokonale snoubí s jemně kořeněnou cizrnou, krémovým…
Netradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá…
Dejte šanci zajímavému receptu na bramborový salát, který má svůj původ u našich západních sousedů. Pro nás netradiční zálivka je z překvapivých surovin, ale určitě…
Lehkou letní večeři, nebo výbornou přílohu k masu připravíte ve formě bramborového salátu. Není to tradiční verze známá z vánočního hodování, ale i tehdy se může hodit.…
Na silvestrovských oslavách nesmí na stole chybět jednohubky, namazané výbornou pomazánkou, například rybičkovou. Jednohubky můžete nazdobit dle vaší fantazie, třeba…
Rychlý a jednoduchý salát z oblíbených podlouhlých červených paprik, které doplňuje salátová okurka a cibule. Stačí trocha citronové šťávy, olivový olej a lehký, svěží…
Lehkým předkrmem plným chuti a svěžesti je tatarák z lososa. Zaujme vás svou výraznou chutí, o kterou se postará limetková šťáva, hořčice a okurka. Podáváme ho na dobře…