Smaženky na žitném chlebu

Mleté maso Doba přípravy: cca 45 min. 2 názory

Mleté maso Doba přípravy: cca 45 min. 2 názory

Suroviny

40 dkg mletého vepřového masa
1 vejce
1 dl mléka 3,5%
3 lžičky práškového bujónu nebo Aromatu
1 hrst dobromysle
1 lžičku mletého pepře
1 lžičku grilovacího koření
5 dkg anglické slaniny na droboučko
8-10 dkg strouhané goudy (malé slzy)
2-3 lžíce hrubé mouky
sůl podle potřeby
olej na smažení
žitný chléb (může být čerstvý)
Na ozdobu : červená cibule tenoučká čtvrtkolečka
hořčice plnotučná smíchaná s kečupem 1:1
salátová okurka ( paprika, rajské)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny, mimo chleba, smícháme a necháme chvíli propojit chutě.

  2. Chleba nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs na ně natřeme, asi 1-1,3 cm. Překrojíme napůl. Dáme smažit zvolna namazanou stranou dolů , aby se směs propekla. Z opačné strany nesmažíme, Vyndáme na papírové utěrky stále masem dolů, aby se odsál tuk. Pak naskládáme na talíř nebo tác, potřeme směsí hořčice s kečupem, ozdobíme cibulkou a salátovou okurkou. Dají se jíst i studené.

  3. Pokud by zbyla masová směs, můžeme vytvořit malé placičky a usmažit (viz obr. 2).

Komentáře k receptu Smaženky na žitném chlebu

  • janky3 janky3(autor receptu)

    magdalenka: Ale ano. Doplní chuť, ale nepřevládá. Nechtěla jsem dávat jiné bylinky. Petrželkou bych nic neřešila, s majoránkou by to mělo chuť jako karbanátky, tymián by se nehodil, je příliš aromatický, ten dávám k přírodním játrům a dělám z něj sirup na kašel, bazalka se mi k tomu nelíbila a dobromysl je použitelná nejen do italských jídel, ale i k vepřové pečeni, do bramborových jídel a podobně. :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Hrst dobromysle asi nie...;-)

    Odpovědět