Lovecká pomazánka s brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenNa masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na masovém mlýnku umeleme oloupaný salám, přidáme pomazánkové máslo, brusinkovou omáčku a ponorným mixérem rozmixujeme.Přidáme drobně nakrájenou cibuli, pepř a…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a na oleji osmahneme až zbělá. Odložíme, do výpeku přikápneme olej a smažíme šalotku a plátečky česneku, jen chvilku, aby…
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájený pórek, přidáme na kostky pokrájené osolené kuřecí maso a za občasného promíchání ho osmažíme ze všech stran.Přisypeme kari koření,…
Na trošce oleje osmažíme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme tuňáka, fazole, česnek, chilli omáčku, kečup a osolíme a opepříme.Podáváme s pečivem.
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V pánvi se rozehřejeme olej přidáme cibuli a necháme restovat. Do orestované cibule přidáme česnek a nakrájenou chilli…
Kuřecí špalíčky osolíme, necháme odležet, připravíme si marinádu a špalíčky v marinádě řádně promícháme a necháme odležet alespoň přes noc. Pekla jsem půl hodiny pod…
1) Ingredience z prvního sloupce smícháme do soudržné hmoty. Navlhčíme si ruce, vypracujeme kuličky, které následně zploštíme na placičky. Dáme na rozehřátou pánev s…
Sloupneme kůži z lososa. Rybu nasekáme na drobné kousky (nebo utřeme nožem). Nasypeme do misky a k tomu na drobno nakrájíme šalotku a chilli papričku. Pak přidáme i…
Ve vhodně pánvi (já požila WOK) rozehřejeme pár kapek oleje. Cibuli nakrájíme na větší špalíčky, česnek na plátky. Obojí zpěníme na oleji. Vhodíme tam okurky a…
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším…
Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc. Podlijeme malým množstvím vody…
1. Placičky: Maso smícháme s vejci a kořením. Není nutné solit, směs na mletá masa je slaná dost (já jsem trochu osolila a bylo to docela hodně slané, takže doporučuju…
Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba…
Maso si umyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Maso dáme společně s česnekem, olejem a kořením do misky. Zamícháme, uzavřeme a dáme…
Na oleji malinko orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, malinko podlijeme a dusíme cca 10 minut. Pak přidáme konzervu propláchnutých…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli, česnek oloupeme, cibuli a pórek nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí. V kastrole necháme rozehřát sádlo dáme…
Prsa buď nameleme, nebo v robotu rozmixujeme. Smícháme s uvedenými ingrediencemi, tvoříme menší karbanátky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje velmi zvolna z každé strany…
Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou solamylu a v…
Přes noc marinujeme kuř.prsa v marinádě. Na rozpuštěném másle osmažíme a podáváme.
Ze žampionů vylomíme nožičky (použijeme jindy a jinak) a hlavičky opláchneme a nakrájíme na plátky. Nejlépe, když použijeme dvě pánve. Na každou dáme polovinu tuku. Na…
Čočku alespoň na 2 hodiny namočíme (lépe však přes noc) a poté s kmínem uvaříme do měkka. Uvařenou a ještě horkou čočku smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí. Poté…
Houby namočíme nejméně na půl hodiny, lépe na hodinu do studené vody. Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme trochu…
Maso nakrájíme na malinké kousky. Přidáme chilli omáčku, sojovou omáčku, vajíčko, skořici, solamyl, promícháme a necháme 12 hodin marinovat. Pak ještě malinko dosolíme a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Pavlišovský řízek: Legendární specialita se zelím a knedlíkem „rozhádala“ dvě česká města
Usmažili jsme dokonale křupavé cibulové kroužky a spočítali náklady: 100 g domácí dobroty vyjde na pouhých 14 Kč