Thajské pikantní kuřátko

Suroviny 4 porce

4 kuřecí stehna (paličky, křídla)
2 lžíce oleje
1 lžíce chilli omáčky
1 lžička černého pepře
2-3 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce hnědého cukru
2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 utřené stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin.

  2. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc.

  3. Podlijeme malým množstvím vody a pečeme při 200°C doměkka (doba záleží na velikosti a druhu použité části kuřete).

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si opsala z internetové diskuze pořadu Prostřeno. Připsala ho tam sympatická slečna Lucie, která asi před půl rokem vařila thajskou kuchyni. Já jsem ho jen malinko upravila.

Komentáře k receptu Thajské pikantní kuřátko

Tématické fráze: thajská kuchyně recepty marináda na kuřecí maso na thajský způsob recepty thajské kuchyně thajské recepty thajské pikantní kuřecí nudličky thajske kuřeci paličky kuřecí křídla na thajský způsob thajské paličky thajská kuchyně - recepty kureci stehna na thajsky zpusob kuřecí stehna - thajská kuchyně recepty na thajskou kuchyni thajská kuchyně thajské potraviny kuřecí paličky v limetkové marinádě kuřecí paličky thajské thajské kuřecí pikantní maso recept na pikantní kuřecí paličky pikantní sosík prave thajske recepty