Hamburger s lilkem, rajčaty a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenLilek omyjeme, osušíme a pokrájíme na 12 plátků, které osolíme a necháme „vypotit“ 30 minut. Rajčata pokrájíme na plátky, narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek omyjeme, osušíme a pokrájíme na 12 plátků, které osolíme a necháme „vypotit“ 30 minut. Rajčata pokrájíme na plátky, narovnáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem…
V hrníčku smícháme veškeré ingredience, směs by neměla být vyloženě ostrá a měla by být trochu víc cítit majoránka. Plátky masa rozložíme, nařízneme po okrajích a jen…
Kuřecí špalíčky osolíme, necháme odležet, připravíme si marinádu a špalíčky v marinádě řádně promícháme a necháme odležet alespoň přes noc. Pekla jsem půl hodiny pod…
Maso nakrájíme na malé proužky, cibulí na kostičky. Všechny ingredience (i maso a cibuli) smícháme a dáme do lednice. Necháme do druhého dne odležet. Na pánvi…
Maso nakrájíme na menší kousky, které se dají napichovat na špíz. Ingredience na marinádu rozmixujeme a mixujeme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a z marinády…
Maso si omyjeme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso okořeníme Argentinou, plátky klademe na sebe, prokládáme česnekem…
Z ingrediencí smícháme marinádu, do které vložíme křídla a necháme cca 2 hodiny odležet. Pak zprudka křídla opečeme a následně podusíme do měkka asi 15 min. Vyndáme…
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Z ingrediencí si připravíme marinádu a maso do ní naložíme aspoň hodinku předem. Nejlépe den před vařením. Na sádle si osmahneme…
1) Ingredience z prvního sloupce smícháme do soudržné hmoty. Navlhčíme si ruce, vypracujeme kuličky, které následně zploštíme na placičky. Dáme na rozehřátou pánev s…
Cibulku si nasekáme nadrobno, kapustu / jen střední vrstvu listů bez tvrdých konců /, povaříme na cca 8 minut nebo jen blanšírujeme po tuto dobu. Cuketu si očistíme,…
Rýži (ze sáčku nebo bez) propláchneme a vložíme do vařicí osolene vody na 10-15 minut.Mezitím nakrajíme cibuli, mrkev (očistěnou), papriku červenou a chorizo klobásku…
Připravíme omáčku: Na pánev dáme olej a necháme rozvonět česnek. Přidáme hoisin omáčku, med, tmavou sójovou omáčku, chilli omáčku, špetku soli, zeleninový vývar a…
Brokolici i brambory pokrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě. Vodu téměř všechnu slijeme a dáme stranou na případné naředění. Brokolici s brambory osolíme, opepříme,…
Burger můžete připravit na jakémkoliv grilu nebo grilovací pánvi. Jen na cibuli budete potřebovat pánvičku. Nejdříve opečte řezné plochy bulky. Majonézu smíchejte s…
Smícháme ingredience marinády, dobře promícháme, aby se med rozpustil. Paličky dáme do umělohmotného uzaviratelného boxu, přelijeme marinádou. Uzavřeme, protřeseme a…
Česnek prolisujeme, řepu oloupeme a nastrouháme na nejhrubší straně struhadla - většinou tvar slziček, přidáme koření a zakápneme olejem. Vymícháme kašičku. Směs poctivě…
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná, pokrájená, opepřená játra a dále smažíme.Po osmažení…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.V pánvičce na rozpáleném oleji orestujeme maso dozlatova. Krátce před koncem restování posypeme grilovacím kořením…
Šalotku nebo cibuli nakrájíme na kostky, sušená rajčata na nudličky, cherry rajčátka na půlky, žampiony na plátky, česnek na tenké plátky a chilli papričku na drobno…
Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc. Podlijeme malým množstvím vody…
Polévka: Dýni nakrájíme na plátky, poklademe na pomaštěný pečící papír, posypeme solí a grilovacím kořením. Pečeme dorůžova asi 15 minut na 220°C. Na oleji v hrnci…
1. Placičky: Maso smícháme s vejci a kořením. Není nutné solit, směs na mletá masa je slaná dost (já jsem trochu osolila a bylo to docela hodně slané, takže doporučuju…
Do pánve dáme trochu oleje na něm orestujeme očištěnou, najemno nakrájenou šalotku a očištěný, najemno nasekaný česnek.Do pánve přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou…
Příprava šmakouna: Plátky šmakouna nakrájíme na proužky a naložíme do rozmíchané tandoori pasty a trošky oliv. oleje alespoň na hodinku. Poté opečeme na pánvi (s…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Čerstvé potraviny vždy po ruce - doplňujte své zásoby pravidelně
10 zapečených večeří: Jak na ty nejlepší šunkofleky, francouzské brambory a zapečený bramborák?