

Krůtí prso s ostrosladkou omáčkou
Suroviny
- 1 krůtí prso (měla jsem domácí krůtu, takže prso
- bylo dosti veliké)
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 3 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 PL jemného kečupu
- 3 PL skladkokyselé chilli omáčky
- 2 PL hrubozrnné hořčice
- 400 ml vývaru/bujónu
- trocha oleje na osmahnutí cibulky
- solamyl na zahuštění
Postup přípravy receptu
Krůtí prso, které jsem měla i s kůží, poctivě osolíme a opepříme, vložíme do zapékací mísy a necháme odpočinout, než připravíme omáčku. Troubu předehřejeme na 150°C.
Začneme v menším hrnci připravovat omáčku. Cibulky nakrájíme na malé kostičky a necháme osmahnout, ale ne úplně dozlatova. Přidáme prolisované stroužky česneku. Poté přidáme všechny tekuté ingredience (kečup, chilli omáčku, hořčici) a zalijeme vývarem či bujónem. Omáčku necháme probublat a nalijeme ke krůtímu prsu.
Mísu přiklopíme a dáme do trouby péct na cca 2,5 hodiny.
Během pečení maso poctivě přeléváme omáčkou, kterou před koncem malinko zahustíme solamylem rozmíchaným ve trošce vody.
Tento pokrm máme rádi s rýží nebo zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Já raději maso peču na méně stupňů a delší dobu, ale záleží na čase a na kuchařce :-).