Burgery
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.Na omáčku smícháme kuřecí vývar,…
Kysané zelí nesmí být příliš kyselé, propláchneme ho raději vodou, kupované kysané zelí vždy. Zelí necháme na sítku dobře okapat, na tento salát musí být „suché“. Pak…
Křídla zbavíme třetího dílu, nařízneme v místě kloubu, abychom měli pěkná" véčka". Z obou stran je posypeme směsí hladké mouky, granulovaného česneku, granulované…
Pomazánka ze surimi krabích tyčinek je velmi jednoduchá a přitom hodně oblíbená. Na bílém pečivu společně s plátkem citronu a dozdobená petrželkou udělá i parádu na…
Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu.…
POSTUP salát: Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat. Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5…
Zkompletovat opravdu dobrý hamburger, to chce mít ty správné suroviny a dobře udělané maso. Tento recept je od ostatních odlišný použitím bílého vína do masové směsi na…
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na…
Jednoduše a geniálně prostý a lehce připravitelný recept na vepřová játra, který ocení i odpůrci této suroviny. Játra zkřehnou, doplní je chuť pórku a česneku. Jen pár…
Výborné jídlo inspirované asijskou kuchyní připravíme během chvíle. Rýžové nudle, kuřecí maso, houby a smaženou zeleninu doplňuje výrazná omáčka, kterou zahustíme…
Vepřová játra na cibulce patří ke klasice české kuchyně. Houby na slanině však tento pokrm příjemně obohatí a jídlo krásně provoní celý byt. Budete jen nedočkavě čekat,…
Štika v marinádě je lahodný pokrm, který kombinuje jemné maso sladkovodní ryby s bohatými chutěmi pečlivě vybrané marinády. Marinovaná štika získává při grilování nebo…
Sezóna cuket je v plném proudu a pokud jich máte doma přebytek, zkuste z nich připravit zajímavě okořeněnou vepřovou plec s lehce pikantní omáčkou a cuketou. Pokud jako…
Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s…
Křupavé kousky kapra připravené na způsob hranolek a podávané s pučálkou, tedy praženým zeleným hrachem, spojují moderní nápad s dávnou tradicí. Výjimečný pokrm, který…
Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami. Přidat můžete i…
Nejdříve dáme vařit rýži tak, jak jsme zvyklí. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a krátce povaříme, nejlépe v páře. Uvařená brokolice by měla zůstat mírně…
Nudle uvaříme dle návodu na balíčku. Zelí najemno nakrájíme nebo nastrouháme. Krevety osolíme a opepříme, Česnek s feferonkou nakrájíme na malé kouskyDo rozehřáté pánve…
Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme do zlatová, přidáme česnek a necháme cibuli za stálého míchání dosklovatět.Přidáme osolené a…
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Přidáme lžíci oleje a necháme hodinu odležet. Na rozpálené pánvi se zbytkem oleje maso zprudka osmažíme. Mrkev povaříme 5 min a…
Na pánvi osmahneme zeleninu s masem. Když je maso zatažené, přidáme sůl, pepř a pokapeme sójovou omáčkou. Na konec přimícháme podle chuti chilli kousky a chilli omáčku.
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…