Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec po moravsku

Recept na vepřovou plec v zeleninové omáčce s kořením adžika. Měkké vepřové maso, spolu s omáčkou, můžeme podávat s hranolkami, rýží či bramborovou kaší. Omáčku nemixujeme, díky čemuž jsou v hotovém pokrmu patrné kousky sterilované zeleniny a točeného salámu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ennie Ennie

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme a posypeme kořením adžika. Krok 2: Maso zprudka osmahneme v pekáči (nejlépe použijeme pekáč s pokličkou). Po zatažení vyndáme maso a osmahneme na výpeku nadrobno nakrájenou cibuli, točený salám a rajčatový protlak. Zalijeme 1 litrem vody a vrátíme maso. Přidáme zeleninový bujón a dáme péct zakryté do trouby na 180 °C asi 30 minut do měkka. Krok 3: Mezitím nakrájíme česnek a zeleninu z Moravanky na drobnější kusy. Krok 4: Jakmile je maso měkké, vrátíme pekáč na plotnu, maso vytáhneme a doděláme omáčku. Přidáme nakrájenou sterilovanou zeleninu a česnek, osolíme, přidáme sójovou omáčku a dle potřeby dolijeme vodu. Zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody dle potřeby tak, abychom získali požadovanou konzistenci. Krok 5: Můžeme dochutit solí a kořením adžika.

TIP: Využití vepřové plece v oblíbených receptech

Zveřejněno 11. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec po moravsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEqK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec po moravsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEqK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule červená, salám točený, olej, koření adžika, omáčka sojová, směs zeleninová, mouka hladká, voda, bujón zeleninový, česnek, protlak rajčatový, sůl

Přidat fotografie receptu