Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
Recept ještě nebyl hodnocenBůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Kung pao je tradiční sečuánský pokrm, který známe z asijských restaurací. Oblíbený je díky skvělé chuti a rychlé jednoduché přípravě. Maso stačí krátce zprudka opéct,…
Tato pochoutka se konzumuje nastudeno jako součást obložené mísy. Nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa. Její…
Hlíva je oblíbeným druhem houby nejen pro její chuť, ale také pro její blahodárné účinky. Snadno se dá zakomponovat do mnoha pokrmů. Stejně tak ji přidáme do lahodné…
Tenké, jemně křupavé placky z bramborového těsta se zde plní šťavnatým kuřecím masem připraveným na způsob číny – s vůní sójové omáčky a bylinek. Jsou chutným spojením…
Recept na vepřovou plec v zeleninové omáčce s kořením adžika. Měkké vepřové maso, spolu s omáčkou, můžeme podávat s hranolkami, rýží či bramborovou kaší. Omáčku…
Kombinace čerstvé zeleniny a jemného koření vytváří osvěžující a zdravou variantu, která skvěle doplňuje jakékoliv těstoviny. Spolu s masem tvoří lehkou a chutnou…
Poctivě ochucené a pomalu sušené hovězí maso plné bílkovin a intenzivní chuti barbecue marinády je skvělé jako svačina na cesty i do práce. Tenké plátky masa nejprve…
Rychlý recept na rýžové nudle s krevetami potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Příprava je snadná a skvělý oběd si můžete vychutnat během chvilky. Méně tradiční…
Pikantní zeleninové směsi, prodávané pod známou značkou, se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Vepřová krkovice se výborně hodí k pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě a pomalu pečené doměkka, se doslova rozplývají na…
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během…
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, worcester, sojovou omáčku a koření. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme směs masa.…
Skvělou pomazánku, vhodnou pro vegany a vegetariány, můžete připravit ze sušených rajčat. Není to nijak složité stačí všechny suroviny pouze rozmixovat tyčovým mixérem.…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme, (nejlépe přes noc), do marinády.Papriky nakrájíme na proužky, pórek a bílé části cibulek na kolečka a osmažíme na trošce…
Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejné válečky. Každý váleček potřeme olejem, lehce posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kořením argentína. Zabalíme do…
1. Řasu opláchněte a na 10 min namočte do teplé vody. 2. Poté vodu slijte, a přelijte řasu vroucí vodou. Po pár vteřinách vodu slijte a řasu propláchněte studenou vodou…
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso nakrájené na nudličky, okořeníme, osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev, papriky, pórek, ananas, podlijeme vývarem, podusíme.…
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme se sójovou a chilli omáčkou, kurkumou a rozšlehaným vejcem. Necháme asi dvě hodiny odležet (možno i přes noc). Kuskus…
Soba nudle jsou tradiční japonské těstoviny, které se vyrábějí z pohankové mouky. Tvarem se podobají špagetám a jsou přirozeně bez lepku. Jejich příprava je velmi rychlá…