Vepřové plátky v tymiánové marinádě

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
100 ml světlého piva
1 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
2-3 větvičky čerstvého tymiánu
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pivo, sójovou omáčku, med a chilli omáčku ušleháme metličkou dohladka. Do marinády vložíme naklepané a nasolené plátky masa a tymián. Uložíme do ledničky a necháme naložené přes noc.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej, maso vyndáme z marinády, osušíme ho a zprudka dohněda opečeme z obou stran. Opékáme asi 10 minut, poté přilijeme zbylou marinádu, ztlumíme teplotu a pod pokličkou dalších 10 minut dodusíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 136 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky v tymiánové marinádě

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Eli;-)díky za príma oběd:-pDělala jsem sice z krkovičky,ale moc nám chutnalo:-*+10 bodík a méň zdařilou fotku posílám:-8

    Odpovědět

  • lizarde lizarde

    Yummy! :yes: Nestihala jsem marinovat, tak jsem prvni varku nechala v marinade jen 10minut a stejne to bylo vonavoucke a vynikajici. Ted pockam, jaka bude varka cislo dve:) A mrknu na patatas, ty taky vypadaji lahodne.
    Diky za recept, osmy bodik.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibi :-), jasně, že to jsou tvoje Patates, jen jsem napsala "rozmarýnové", abych vyjádřila tu kombinaci bylinek, které jsme měli v poledne na talíři...:-);-)
    K tvému receptu "Řecké patates" jsem přidala komentář a fotky, tak tam jukni!!
    :-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, krásný voňavý recept:-p:-p a standardně krásné fotky:yes:. Posílám sedmý bodík:-). :-!:-)):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, nejen, že to na obrázku vypadá nádherně, ale musí to být i dobré:-p Nejdřív jsem si myslela, že ta příloha jsou Patates a jak píšeš tady, tak nee;-)Zaručenej bodík ti letí:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Díky za body :-K. My jsme dnes měli takový bylinkový oběd ;-) - Bibinčiny rozmarýnové brambory, tymiánové maso a koprové fazolky - ale kupodivu se to nijak netlouklo, řekla bych, že naopak. :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)za tymiánovou mňamku a krásné fotečky ti posílám boďku;-)-a to prosím můžu,protože kombinace maso,pivo,tymián mi je chuťově blízká:-p;-).

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dobrý recept, hezké fotky. S pivem a medem už jsem něco dělala a dopadlo to na výbornou.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: marinada s tymianem naložené vepřové plátky vepřová kýta s tymianem vepřové plátky marináda tymian veprove platky s tymianem vepřové plátky naložené tymianova marinada tymianove maso vepřový plátek v marinádě marináda na vepřovou krkovičku s pivem marináda vepřová kýta s medem na pivě marináda na vepřovou kýtu marinády na grilování plátků z vepřové kýty marináda z tymianu recepty na omáčky z vepřového masa vepřové maso omáčky recepty vepřova kýta na pive s medem veprove platky s tymianem arozmarynem marinády na vepřové plátkly

Zapomněl/a jsem heslo