Vepřová chilli játra

mijula Kuchařka: mijula

Doba přípravy: 25 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

Suroviny :
300 g vepřových jater
1 lžíce kečupu
1 lžička grilovacího koření
1 lžička obyčejné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička chilli pasty
1 lžička sojové omáčky
1 lžička worcester omáčky
1/2 lžičky majoránky
1/2 lžičky sušeného chilli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nařežeme na cca 1cm silné plátky, přes folii opatrně rozklepeme, nařizneme kraje, aby se nám při vaření játra nekroutila. Všechny suroviny smícháme a játra vzniklou směsí potřeme.

  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a játra orestujeme z obou stran. Z každé strany cca minutu, dokud se nám nezatáhnout. Jakmile máme orestované, podlijeme 1,5 dl vody, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 15-20 minut, dokud játra nezměknou. Můžeme postupně přilévat vodu, záleží na tom, kolik chcete mít šťávy. Vzniklou šťávičku můžeme trošku zahustit rozkvedlanou moukou s vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 762 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová chilli játra

Tématické fráze: vepřová játra příprava vepřových jater vepřová játra recepty veprove jatra jatra na chilli jatra s chilli vepřová játra na přírodno recepty z vepřových jater vařená vepřová játra priprava jater příprava veprovich jater játra chilli vepřové játra na hořčici chilli játra vepřová játra omáčka jak připravit vepřové játra vepřové játra na medu vepřová játra na kecupu jatra vaření vepřová játra jako směsi